0 kommentarer

Werner – bescheid!! af Brösel

af d. 12. marts 2017
Info
 
Sideantal

128

Udgivet

1997

ISBN

3-928950-85-1

 

Ikke mindre end det fjerde opsamlingsalbum om Werner ifølge forlaget, men der har man glemt den allerførste best-of udgivelse ‘Werner Highlights’, som indeholdt alt guldet og fik mig til at falde pladask for serien. Altså fem opsamlinger, baseret på kun ti udgivne album.

Når ‘Hightlights’ ikke er til at opdrive og ‘Bescheid’ indeholder et genoptryk af et par gamle Brösel genistreger der ligger udenfor Werner-serien, er forlagets jagt på meromsætning tilgivet.

Endnu et plus: alt er i farver. Farverne gør det ikke alene, men indholdet er superbt, og med sjældenheder som ‘Karl Dumpfmeier dreht ab’, der faktisk kun har været udgivet i ‘Highlights’, samt Kalli og Hörnis druktur hvor de skal finde på ny jokes til forlaget…. det er fra tiden hvor Werner var undergrund, hvor Brösel var bedst og på sit kreative zenit. Bedst ses det i den idérige fortælling om Karl Dumpfmeier der har stirret så uendeligt længe på hvidstøjsignalet på sit tv, at han ikke kan se andet, og går på tøjsudsalg for at finde en striktrøje med samme mønster. Det er absurditet på et niveau der ligger langt over Brösels normale.

Der er et par unødvendig kuriøsiteter, som strandturen der er tegnet halvt af Brösel halvt af en anden tysk tegner. Selv hvis man forstod de plattyske uforståeligheder, er jeg overbevist om at episoden ikke giver den store mening. Men hallo: den originale, første, fede fordboldkamp på torvet er her, I FARVER! Alle indvendinger imod albummet er hermed fejet tid side, for har man ikke ‘Highlights’ er ‘Bescheid’ det eneste best-of album der er værd at eje.

 

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter