0 kommentarer

Vitello napper en kat af Kim Fupz Aakeson

af d. 5. oktober 2011
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-06909-9

 
“Vitello napper en kat” er den 10. bog i serien om drengen Vitello. I lighed med de andre bøger i serien kan denne læses selvstændigt.

Endelig sker der noget spændende i Vitellos kvarter! Et vaskeægte bankrøveri med politibetjente og politibiler og ægte pistoler. Efter ved selvsyn at have tjekket situation går de fire venner Vitello, Max, Hasse og møgungen William hjem, og kommer hurtigt til at spekulere over, hvad de ville købe, hvis de havde rigtig mange penge.

Men de stakkels drenge har ingen penge. Vitello er dog som sædvanlig mand for en mere eller mindre god idé:

“”Jeg ved hvordan vi får mange penge,” sagde han. “Hvordan?” spurgte Max og Hasse og William. “Vi bliver kriminelle,” sagde Vitello. “Hvad er kriminelle for noget?” spurgte William.”

Vitello får hurtigt forklaret, hvad en kriminel er for noget og de fire drenge bliver, som titlen antyder, enige om at nappe en kat og forlange penge for den.

Som sædvanligt går ingenting efter planen, men hvad gør det, når bare man har det godt?

Denne Vitello bog er hverken mere eller mindre læseværdig end de øvrige i serien. Vi ser for en gang skyld en ny og mere ansvarsbevidst side af drengene, og det er rart at få deres karakterer nuanceret en smule. Men bortset fra det er der desværre ingen tekstmæssige eller handlingsmæssige højdepunkter.

Tegningerne er som altid farvestrålende og enkle, og tilføjer derfor heller ikke et nyt perspektiv til historien om den glade dreng fra rækkehusene ved siden af vejen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter