0 kommentarer

Gaven af Cecelia Ahern

af d. 5. oktober 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

309

Udgivet

2011

ISBN

978-87-413-0161-7

Originaltitel

The Gift

 

I “Gaven” møder vi familiefaren Lou Suffern. Han er en mand med en stor karriere og samtidig med en familie. På vej på arbejde møder han en dag den hjemløse Gabe. Lou fatter sympati for Gabe og ender med, som et lyn fra en klar himmel, at tilbyde ham et job i firmaet. Gabe har god indflydelse på Lou, der begynder at forstå, hvor meget han i grunden svigter sin familie derhjemme. Han husker intet, hører aldrig efter og hjælper ikke til med ret meget.

Essensen af bogen, kan summeres op i meget få linjer: “Tiden er mere dyrebar end guld, mere dyrebar end diamanter, mere dyrebar end olie eller nogen anden kostbar skat. Det er tid, vi ikke har nok af; det er tid, der skaber ufred i vore hjerter, og derfor må vi bruge den klogt. Tid kan ikke pakkes ind og pyntes med bånd og lægges under juletræet.
Tid kan ikke gives bort. Men den kan deles.”

Ahern har gjort det igen. Endnu en bestseller fra hende. Jeg er utålmodig og kan ikke vente på nyt fra hende, jeg har lyst til at få mere, mere, mere hele tiden. Med humor formår hun at behandle de alvorlige emner på en hjertevarm måde. Hun fortæller os alle, at livet er dyrebart, men hun gør det uden at løfte pegefingeren.

Cecelia Ahern er om nogen kendt for at skrive bøger, hvor man får lidt at tænke over. Det gør sig også gældende i denne bog. Selve titlen “Gaven” er meget rammende, for det er virkelig en gave at få lov at læse denne bog.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter