0 kommentarer

Vitello får en klam kæreste af Kim Fupz Aakeson

af d. 19. juni 2013
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07484-0

 
‘Vitello får en klam kæreste’ er den 8. bog i serien om drengen Vitello. I lighed med de andre bøger i serien kan denne læses selvstændigt.

“Og i dag var der pludselig også en flyttebil. En enorm flyttebil der kørte forbi Vitello. Enorme flyttebiler kunne betyde to ting. Enten at nogen flyttede deres vej. Det var ikke så interessant. Eller også at nogen flyttede ind. Det kunne faktisk godt være interessant.”

Desværre er der ikke nogle fantastiske, seje drenge som Vitello kan blive gode venner med. I stedet er det Kamma, og selvom Vitello ikke er meget for at træde indenfor på hendes værelse, kommer han dog til det. For Kamma har en skør hamster, og den vil Vitello da gerne lige se.
Hamsteren er godt nok skør. Og trods meget forskellige interesser leger Vitello og Kamma hele dagen. Lige indtil om aftenen, hvor Vitello skal MEGET hurtigt hjem, efter at være blevet hemmelig kæreste med Kamma.

‘Vitello får en klam kæreste’ efterlod sig ikke voldsomme spor – hverken hos mor eller barn. Trods det at mit barn er på nogenlunde samme alder som Vitello og allerede har gjort sig de første spæde erfaringer med, hvor svært detmed kærester kan være, virkede hun på ingen måde til at kunne identificere sig med hverken Vitello eller Kamma.

Prøv selv om nogle af Vitello-bøgerne er noget for dit barn, eventuelt som selvstændig læsning i første – anden klasse. Ellers har Kim Fupz Aakeson skrevet rigtig mange gode børnebøger. Denne serie samler ikke støv hos os.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter