0 kommentarer

Vitello bygger en monsterfælde af Kim Fupz Aakeson

af d. 10. oktober 2011
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08426-9

 

“Vitello bygger en monsterfælde” er den 11. bog i serien om drengen Vitello. I lighed med de andre bøger i serien kan denne læses selvstændigt.

Vitello og hans venner Max, Hasse og møgungen William er som drenge i førskolealderen er flest. Hvilket betyder, at de bruger en stor del af deres dage på at tale om spøgelser, genfærd, mumier og andre uhyggelige ting.
Møgungen Williams mor laver madder i uhyggens ånd, og i det hele taget er det en dejlig dag for de fire drenge.

Men da William kommer hjem banker usikkerheden på, og da mor ikke vil lade ham sove i sin seng, må han jo hurtigt bygge en monsterfælde. Og hvad mon han fanger deri?

Kim Fupz Aakonson har lavet endnu en bog om drengenes magiske univers. Niels Bo Bojesens tegninger er naive og varme. Ungerne griner altid og har det dejligt, og de voksne ser ud som de sikkert tit gør set med børnenes øjne – munden er en smal streg, og der er ikke meget glæde over deres kedelige, ansvarsfyldte liv.

Der er intet nyt under solen i denne Vitello bog, og ærlig talt begynder man som læser at føle, at bøgerne kommer til at ligne hinanden lidt for meget. Der er stadig ingen personkarakteristik i de korte bøger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter