0 kommentarer

Er det her, der bliver bollet? af Maise Njor

af d. 18. januar 2010
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-06300-4

 

Titlen og forsiden afslører med det samme at her er en bog, der tager fat i det klassiske pinligt-følsomme emne: Mor har en baby i maven, men hvordan er den lige kommet derind? Forfatter Maise Njor er ret kendt som sjov klummeskribent. Hun har desuden skrevet bøgerne “Michael Laudrups tænder” og “Charlie.Hotel.Oscar.Kilo” sammen med Camilla Stockmann. Man forventer altså en hel del gas men “Er det her der bliver bollet?” er meget jordnær og ligetil i stilen. Faktisk er det liiige før det er så voksent-fornuftigt at det bliver kedeligt.

Det er en meget brugsvenlig bog til familier, der venter en ny baby. Den tager sig kærligt af den forvirring som børnene i familien føler. Marie på otte og Frederik på fem skal have en lillesøster. Noget nyt og stort er i vente, Marie har været i situationen før, men Frederik aner ikke hvad han kan forvente. Forældrene opfører sig underligt og rører hele tiden ved hinanden og hvad sker der lige med ens position i familien, når der kommer et nyt barn?

Bogen vil så gerne fortælle DET HELE. Alt det praktiske med sædceller og fødsel og jalousi skal absolut med. Hvis man ser på bogen som en art lærebog for kommende søskende er den fin og lærerig. Men selve historien mangler gnisten.

Tegningerne er umiskendeligt Nikoline Werdelin.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter