0 kommentarer

Villa Spada af Andrea Molesini

af d. 18. februar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

267

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-14892-3

Originaltitel

Non tutti i bastardi sono di Vienna

 

I disse tider flyder der en lind strøm af bøger der markerer årsdage for krige. Først var det 1864 og nu skarpt fulgt af første verdenskrig.
Villa Spada er en af disse bøger og dog alligevel ikke, idet det lige så meget er en familiekrønike. Handlingen foregår i Italien i slutningen af første verdenskrig. Kulissen er Villa Spada, et gods lidt uden for Venedig. De Østrig-ungarske tropper har besat området og den Tyske kaptajn Korpium, og hans folk har beslaglagt godset, så familien nu må leve som fanger i eget hjem. Romanen er fortalt gennem den 17-årige Paolo, og hans oplevelser efterhånden som tingene spidser til, og en kølig afstandtagen ikke længere er nok.

Villa Spada er Andrea Molesinis romandebut, som allerede har vundet en lang række priser bla. Boghandlernes store pris i Italien. Andrea Molesini, født 1954 i Venedig, underviser i litteraturvidenskab på Padova universitetet og har tidligere skrevet børne- og ungdomsbøger.
Personligt er jeg meget begejstret for Villa Spada, det er en fantastisk velskrevet og oversat, en sproglig fornøjelse at læse. Der er meget lommefilosofi puttet ind i mellem når bedstefaderen slynger om sig med hjemmekomponerede sentenser. Men selv om der er en alvor og en dybde er det alligevel en underholdende og til tider humoristisk bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter