0 kommentarer

Vi ses i morgen af Eva Jørgensen

af d. 7. juni 2013
Info
 
Sideantal

235

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-1942-8

 

Eva Jørgensen er journalist og har arbejdet ved Danmarks Radio, og det gjorde hendes mand Steffen Knudsen også.

Mens Eva er gravid med deres første barn, får Steffen konstateret ALS – en sklerose-sygdom, som man dør af. Eva beskriver sygdomsforløbet i sin bog, der er en meget personlig beretning om at miste, at acceptere det uretfærdige, at udholde det uudholdelige og at give slip og sige farvel til den, man elsker.

Bogen er utroligt velskrevet, og bærer i høj grad præg af, at det er en, der har det skrevne ord i sin magt, der har skrevet den. På en stille, rolig og seriøs måde beskriver Eva, hvad sygdomsforløbet gjorde ved hende, ved hendes døende mand og ved den fremtid, hun måtte dele alene med deres barn efter Steffens død.

Eva Jørgensen formår i bogen på intet tidspunkt at bevæge sig ud i noget, der ligner følelsesporno, og hun formår at balancere på den rigtige side af privatsfæren. Jeg vil tro, at mange, der har en sådan dødelig sygdom inde på livet vil kunne finde trøst i, at man i en situation som Evas og Steffens har så meget kærlighed til hinanden, at Eva kom igennem det og havde styrke til at skrive denne bog. Jeg vil også tro, at deres fælles faderløse barn vil finde trøst i at læse moderens beretning en dag.

En stærk bog, der skal læses på et tidspunkt, hvor man selv er i overskud – og en bog, der ætser sig ind i læserens bevidsthed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter