0 kommentarer

Vi begynder med slutningen af Chris Whitaker

af d. 22. januar 2023
Info
 
Sideantal

423

Udgivet

2022

ISBN

978 87 7239 067 3

Originaltitel

We Begin at the End - oversat af Mette Egerod

Udgave

1. udgave

 

For 30 år siden mistede den lille pige Sissy livet – hun blev ramt af en bil, ført af den 15-årige Vincent King.

Vincent er netop blevet løsladt og vendt tilbage til den lille by efter 30 år i et hårdt fængsel.

Walk er betjent, Vincents bedste ven, ja, de var som brødre og udgjorde en enhed sammen med deres kærester. Vincents kæreste var Star, Sissys storesøster. Nu er der som nævnt gået 30 år, Star lever et hårdt liv, hun er alkoholiker, natklubsangerinde, mor til 13-årige Duchess og 5 årige Robin, som må klare sig som de bedst kan – her er ingen omsorg, varme måltider eller i det hele taget bare regelmæssige måltider. Duchess er ‘mor’ for både sin lillebror og sin mor – hun sørger for at Robin får mad, selv må hun sulte. Hun er konstant på vagt – sover næsten ikke om natten, lytter efter Star, hjælper hende, når hun er døddrukken. Ingen skal genere Duchess og Robin – hun slår fra sig, og hvis nogen gør Star noget, er Duchess hævneren – hun kalder sig ‘den lovløse’. Duchess er yderst mistroisk over for andre mennesker, har svært ved at tro på, at nogen vil hende det godt.

Walk er en venlig mand, som holder øje med Star og hendes børn, han hjælper dem så godt han kan. Han lever et lidt trist liv, hans kæreste forsvandt for mange år siden, han bor alene og er ramt af sygdom, som gør, at han ryster på hænderne – han er klar over, at han må holde sin sygdom for sig selv, hvis han vil beholde sit job.

En nat sker der noget meget tragisk, og Duchess’ og Robins liv tager en drejning. Der sker flere sørgelige og tragiske ting for de to søskende – og man håber på deres vegne.

Personskildringen er fremragende, særligt Duchess og Walk, men også børnenes morfar er virkelig godt skildret i bogen, så man stille og roligt får et indtryk af personerne. Vincent er en meget tillukket person – alligevel lykkes det også forfatteren at skildre ham ganske troværdigt; man får sympati for denne person, som synes, han har fortjent sin lange straf.

Bogen er virkelig spændende, der er hovedvægt på Duchess og Robin, men der sker også et par drab, så der er også en krimigåde i bogen, som har en meget overraskende slutning. På alle måder.

Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, og den greb mig om hjertet.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter