0 kommentarer

Mord i zen af Oliver Bottini

af d. 23. maj 2010
Info
 
Sideantal

302

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-673-6

Originaltitel

Mord im Zeichen des Zen

 

Louise Boní, kommissær ved Freiburg Politi, følger efter en forslået japansk munk, som har opskræmt befolkningen i en lille landsby ved sin blotte tilstedeværelse. Efter et kort ophold slæber han sig videre imod ukendt bestemmelsessted, gennem dyb sne, kun iført kutte og bare fødder i sandalerne.
Med sig har Boni ikke mindre end tre politimænd og en sprogkyndig, fordi hun tror, at munken bliver forfulgt af nogen, som har ondt i sinde. (Lidt uforståeligt, at man bruger så mange ressourcer på en usædvanlig vandringsmand, i stedet for at tage ham ind til afhøring..)

Louises chef bliver da også rasende, især fordi han netop samme dag har indledt en disciplinærsag imod hende, forårsaget af hendes lemfældige omgang med alkohol og deraf følgende problemer. Hvilket Louise selvfølgelig benægter, men ikke desto mindre sørger hun for altid at ha’ nogle små flasker Jägermeister i lommen, i håb om at kunne holde sine indre dæmoner stangen.. Og hun sørger klogeligt for ikke at foretage sine små spiritusindkøb på den samme tankstation for tit. Og som en sand alkoholiker har hun små skjulte depoter rundt omkring.

Det viser sig at Louises mistanke om forfølgere var velbegrundet, og politimændenes skygning af munken ender grueligt galt – hvilket ikke gør chefen venligere stemt! Selvom hun bliver holdt ude fra efterforskningen lykkes det imidlertid Boní at tage têten. Hun opsøger klosteret, som munken kom fra og støder på et barn, som ikke hører til dér. Og hun tager ikke den første, den bedste forklaring for gode varer..

Louise Boní er fuld af menneskelige svagheder og det da er også dem, krydret med en befriende selvironi, som gør hende til en sympatisk og spændende hovedperson. Det virker lidt mærkeligt, at man får præsenteret nogle problemer i Louises familiehistorie, men aldrig får sammenhængen at vide. Hvad har delstatens ministerpræsident f.eks. med forældrenes skilsmisse at gøre? Men det kan jo være at svarene kommer i de følgende bind, som siges at være på vej. Jeg skal nok være der, når de udkommer, for “Mord i Zen” er bestemt en god start!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter