0 kommentarer

Livet i Hundredemeterskoven af Ronald Kidd

af d. 19. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

167

Udgivet

2006

ISBN

87-11-21566-6

 

I fire forskellige historier følger man alle vennerne i Hundredemeterskoven, de kære figurer som vi vel alle kender og ikke kan lade være med at holde af. Historierne i bogen bærer titlerne: ”Venskabshaven”, ”Insektjagten”, ”Sjov alle steder” og ”Dejligt at være en lille Grisling”. Alle nogle rigtigt søde historier om den, undskyld Plys, lidt dovne og heller ikke alt for kloge plysbjørn. Sesam har tidligere udgivet nogle lækre bøger i serien med historier fra Hundredemeterskoven, og ja, her er altså endnu en.

I en af historierne får Plys den geniale idé, at han vil have solsikker ligesom Ninka, og han får derfor nogle solsikkefrø, som han skal gå hjem og plante. Med hjælp fra vennerne: Kængubarnet og Grisling kommer der gang i havearbejdet, og de er faktisk så søde til at hjælpe ham, at det eneste Plys selv behøver at gøre, er at komme frøene i jorden. Så det kan jo ikke blive nemmere, skulle man tro.

“Der sker ingenting,” sagde Kængubarnet og kiggede nøje på jorden.
“Haver tager sin tid,” sagde Grisling og bøjede sig ned for at se nærmere på..
“Er der nogen, der vil have lidt honning?” sang Plys.
Næste dag kom Ninka tilfældigvis forbi.
“Vi har gravet og vandet og luget,” sukkede Grisling. “Men der er stadigvæk ingen solsikker.”
Ninka kløede sig i håret. “Det er meget mærkeligt! Hvor dybt har du sået frøene?”
Grisling og Kængubarnet vendte sig mod Plys.
“Frø?” sagde Plys langsomt.
(side 29-31)

Historierne er fortalt med en utrolig varme og dette suppleret med de glade og farverige illustrationer, gør at bogen udsender vibrationer af hygge. Illustrationerne er endvidere så detaljerede at mindre børn kan kigge i den som en billedbog og forstå historien her ud fra.

Bogen har et superlækkert layout, som uden tvivl vil tiltrække læserne. Omslaget er i en varm gullig orange farve, som næsten leder tanken hen på en krukke fyldt med lækker honning. Bogen er delt i fire afsnit, som svarer til henholdsvis: forår, sommer, efterår og vinter. Siderne er gennemfarvede i 4 forskellige pastelfarver, og disse farver bruges så til at angive de forskellige afsnit. Desuden er der en ramme om hver side og nederst finder man forskellige symboler fx en vandkande om foråret, hvilket alt sammen bevirker, at det er meget nemt at orientere sig i bogen.

Alt i alt en anbefalelsesværdig bog med nogle søde historier.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter