0 kommentarer

Varulv af Jeppe Sandholt

af d. 1. februar 2016
Info
 
Sideantal

68

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7176-035-4

Udgave

1. udgave

 

“Varulv” er en bog om byens sære mennesker, de ensomme mennesker, dem, der ikke rigtig passer ind nogen steder. Disse personer beskrives af vores jegfortæller, der også selv hører ind under betegnelsen. Bogens jegfortæller holder af at gå ture. Men i modsætning til de fleste andre vil han helst gå tur om natten. Men mystiske ting begynder at ske i Københavns natteliv, og medierne mistænker, at en varulv er løs. Politiet slår hurtigt denne teori hen, og skyder skylden på byens bandemiljø.

Jegfortælleren fortsætter med at bevæge sig rundt i byens tomme gader om natten, og møder undervejs flere skæve bekendtskaber, samtidig med, at han funderer over, om varulve i virkeligheden findes. Han møder den søvngængeragtige Vera der heller ikke kan sove, han møder en mand med en sabel, han møder en journalist, der virkelig håber at finde en varulv og derved slå igennem som reporter, og en biolog der håber at finde beviser for en rigtig ulv i bymiljøet.

Jeg er imponeret over, hvor meget historie forfatteren formår at flette ind på under 100 sider. Med sine kun 68 sider er der dog også en del ting forfatteren lader være usagt, og stå hen i det uvisse. Man sidder ikke med alle svarene når bogens sidste side er vendt, men må selv tænke lidt. Det kan være frustrerende med en åben slutning, men det var ikke den følelse jeg sad tilbage med her. Det er en åben slutning – på den gode måde. “Varulv” kan derfor bestemt anbefales; en fin lille bog der kan læses på en enkelt eftermiddag!

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter