0 kommentarer

Isprinsessen af Camilla Läckberg

af d. 3. oktober 2007
Info
 
Sideantal

361

Udgivet

2005

ISBN

87-91518-42-3

Originaltitel

Isprinsessan

 

Stedet er Fjällbacka, omkring 100 kilometer fra Göteborg. Forfatteren Erika Falck er opvokset i Fjällbacka, men bor nu i Stockholm. Erikas forældre er døde i en trafikulykke for nyligt, og nu er hun taget tilbage til Fjällbacka for at tage sig af de praktiske ting efter forældrenes død.

Erika har ikke været længe i Fjällbacka før hun finder sin barndomsveninde Alexandra død. Alexandra ligger i badekarret i sit barndomshjem med håndleddene skåret over. Det ligner umiddelbart et selvmord, men da Erika sammen med betjenten Patrick begynder at grave i sagens nærmere omstændigheder finder de ud af, at der er flere af Fjällbackas borgere, der ikke har rent mel i posen, nogle har endda blod på hænderne.

“Isprinsessen” fortæller først og fremmest om Erikas og Patricks opklaring af en bestialsk forbrydelse, men bogen er lige så meget en fortælling om løgn, kærlighed og om at bevare sit gode omdømme i et lille samfund, hvor tiden på nogle måder er gået i stå for mange år siden.

“Isprinsessen” er på mange måder en spændende og overraskende bog, der har et udmærket plot og et flydende og levende sprog. Desværre er der for meget kvindelist og intetsigende snik-snak om forholdet mellem mænd og kvinder, så bogen kunne reelt set godt være noget kortere. Alligevel får bogen 3 stjerner for godt sprog og et udmærket plot, men hvis næste bog af Camilla Läckberg skal have mere end 3 stjerne fra min side, så skal hun fjerne alt det intetsigende pjat, der ikke har noget med plottet at gøre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter