0 kommentarer

Vantro af Karin Slaughter

af d. 13. juni 2014
Info
 
Sideantal

499

Udgivet

2009

ISBN

978-87-91746-71-0

Originaltitel

Faithless

 

Makker-og kæresteparret Sara Linton & Jeffrey Tolliver snubler bogstaveligt over denne betændte sag, fyldt med religiøs fanatisme, kvindehad og ganske gement pengebegær.

I en skov finder vores to helte et luftrør, som fører ned til en kiste, hvori ligger en ung kvinde. Levende begravet. Og død for ganske nyligt.

Kvinden var gravid og tilhørte en nærliggende sekt, der bestemt ikke tror på sex før ægteskabet. Og så skulle man jo tro, at sagen var lige ud ad landevejen. Men da Sara obducerer liget, viser det sig, at hun er forgiftet af cyanid, og det har de fromme mennesker ikke umiddelbart adgang til. Men hvem ville hende så til livs?

Endnu en ung pige forsvinder fra det religiøse samfund, og det sætter pres på Jeffrey og hans underordnede Lena, der helst skal nå at finde pigen og opklare sagen, før nye dødsfald indtræffer. Men lige som et af de vigtigste vidner er Lene udsat for massiv vold fra sin kæreste, og det forhindrer hende i at tænke klart. Hun begår skæbnesvangre fejl.

En ung narkoman tæskes til døde med en brutalitet, der får selv forhærdede politifolk til at vende ansigtet den anden vej. Også han havde tilknytning til sagen.

For så vidt er det spændende stof, den kompetente krimisnedker Karin Slaughter nusler med i bogen med den sigende titel, “Vantro”. Efter megen tomgang bliver det oven i købet ret hæsblæsende til sidst. Men, men, men. Som hos Liza Marklund er der alt, alt, alt for meget ligegyldigt personfnidder, frustrerede kvinder, ufølsomme mænd og andre banaliteter, der ofte sætter handlingen uhjælpeligt i stå.

Og så er der alle usandsynlighederne. At heltene ligefrem snubler over kisten til en start. At professionelle politifolk håndterer de delikate sager, som de lige er i humør til på dagen, uden nogen særlig systematik. Og at selvsamme politifolk ikke evner at sætte en mistænkt ud af spillet, før han har forvoldt en masse skade – selv om begge har trukket våbnene, og fyren er en luset amatør. Det er ren C-film.

Et godt råd: Læs hellere Slaughters senere krimier, selv om kronologien bliver brudt. Hun er blevet en langt bedre håndværker med årene. “Vantro” er oprindeligt fra 2005.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter