0 kommentarer

Pokker ta’ den rådne kat af Lene Ewald Hesel

af d. 12. juni 2014
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3216-8

 

Når børnebøger i “læse højt gruppen” også taler til voksne er det en sand familie fornøjelse at være fælles om, og for mit vedkommende må jeg sige at jeg grinte lige så meget som mine børnebørn.

”Pokker ta’ den rådne kat”, er bygget op om en 100 år gammel folkesang af Henry S. Miller “The Cat Came Back”, en meget humoristisk vise om en mand der på alle tænkelige og utænkelige måder forsøger at komme af med en kat, der er ved at tage live af ham.

I ”Pokker ta’ den rådne kat”, har Lene Ewald Hesel lavet en meget fin gendigtning, så man næsten synger af glæde når man læser, og Jon Ranheimsæters illustrationer levendegør i den grad teksten. Der er tale om en rigtig dejlig billedbog som virker gennemarbejdet, og i en lækker kvalitet. Jeg ved godt at billedbøger kan virke frygtelig dyre, men i dette tilfælde mener jeg virkelig man får noget for pengene. Det er en god læse højt bog, men samtidig også en bog børnene selv kan underholde sig med.

Fra forlagets side er målgruppen sat til 5+ men mindre børn kan også få glæde af bogen. Mit ene barnebarn er lige knap tre, og hvis man bruger lidt tid på at forklare betydningen af nogle af ordrerne, går det helt fint, tegningerne taler jo for sig selv og i vores tilfælde er bogen gået hen og blevet et hit.

Som ekstra bonus information, kan jeg oplyse at på nettet findes en lille animations film på 7:40 min., lige som der på Youtube er en lille video med sangen.

Skulle du selv have lyst til at spille og synge den med dine børn kan du finde tekst og noder her.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter