0 kommentarer

Babyen der ikke ville ud af Kim Fupz Aakeson

af d. 15. januar 2012
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09346-9

 
“De vidste slet ikke at nogen lurede på dem. Ikke i starten. De hed Svend og Kirsten, manden hed Svend. Damen hed Kirsten. Men der var nogen, der lurede på dem. Der var nogen, der lyttede med, nogen der hørte alt. Nogen der vidste alt. Næsten alt i hvert fald.”

Sådan begynder den dejlige lille billedbog, om pigen Lulu, som slet ikke har lyst til at blive født. For Svend og Kirsten snakker sammen om alt for mange skrækkelige ting. Om krig, små børn der sulter, trafikulykker, forurening og andre frygtindgydende ting. Så Lulu vil blive, hvor hun er! Svend og Kirsten lokker og lover. Lulu skal opleve alt det sjove, der findes i verden. Hun skal få is, komme i tivoli, spise lam i karry og se sjove film med mor og far. Med Lulu lader sig ikke lokke. Heller ikke selvom Svend og Kirsten virkelig prøver. Hver dag må de anstrenge sig for at finde alt det dejlige og fortælle Lulu om det. Men Lulu er stædig.
Til sidst giver forældrene op, de har kun en grund til at Lulu skal lade sig føde tilbage. De savner hende at elske. Grædende fortæller de Lulu, hvad det vil sige at elske nogen, og hun lover at lade sig føde, siden det der elske “halløj” betyder så meget for dem. Lulu bliver født. Og vokser sig stor og dejlig og krævende. For far og mor har jo lovet at elske hende over alt på jorden.

Lilian Brøgger har illustreret bogen. Det er ligeså velgjort som teksten. Tegningerne er små og fine og holdt i få og meget neutrale farver. Der er lagt vægt på ansigtsudtryk, og det er især tydeligt at den stakkels baby i maven er skræmt fra vid og sans.

På biblioteket er bogen kategoriseret som værende for de fem til otte-årige. Min femårige datter er heldigvis endnu lykkeligt uvidende om mange af de vederstyggeligheder, der finder sted rundt omkring på kloden. Derimod har jeg haft en del elever, der allerede i første klasse ser tv-avis og nyhederne, og som sagtens vil kunne identificere sig med Lulu og som vil kunne have glæde af at blive mindet lidt om det største af alt: kærligheden.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter