0 kommentarer

Vampyrens Mærke af P.C. Cast & Kristin Cast

af d. 9. april 2009
Info
 
Sideantal

368

Udgivet

2007

ISBN

978-0-312-36026-9

Originaltitel

Marked

Udgave

1.udgave

 

Det er tydeligt at forlagsredaktionerne rundt omkring er ellevilde for den furore der er skabt i kølvandet på Twilight-sagaen. Derfor er det ret forstået at den ellers lidt snævre markedsniche med teenagere der indblandes i mystiske ting er vokset voldsomt i de sidste måneder. “Marked” er en af de bøger der tager tråden op fra Twilight og den gør det på sin helt egen måde.

For det første er transformationen til vampyr ikke noget der er betinget af at blive bidt af en anden vampyr. Nej i denne serie så er det en genmodifikation som opstår mens man er teenager og når den begynder, finder en “tracker” dig og markerer dig. Det vil sige man får et tydeligt mærke i ens pande af en halvmåne, som markerer at man nu er under forandring og derefter er det blot at forlade alt hvad man kender og elsker for at søge til andre vampyrers opholdssteder.

For Zoey betyder markeringen mange forandringer. Hun må forlade sin bedste veninde, sine skolevenner og sin familie, som godt nok har behandlet hende som en udstødt længe og tage til “House of Night” – en slags vampyrskole som hjælper vampyrlingerne sikkert gennem transformationen – om end der altid er en chance for at ens krop afviser forandringen. og man så dør.

Jeg har læst første bog i Twilightserien på originalsproget og fandt den en smule træg i betrækket om end ganske underholdende, så da jeg så denne bogserie i min lokale boghandel, blev jeg nysgerrig. Om ikke andet så fordi ideen om en “vampyre finishing school” er ganske opfindsom og original i min optik. Og jeg blev ikke skuffet. Serien hedder “House of Night” og der er foreløbig udgivet 6 bøger i serien om end min boghandel kun havde de 3 første og de findes kun på engelsk indtil videre – men den er let at læse. Næste bog i serien er “Betrayed” og den ligger allerede klar ved siden af mig, parat til at blive læst.

 

Lån bogen på engelsk på Bibliotek.dk

Lån bogen på dansk på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter