0 kommentarer

Sandheden og andre løgne af Sascha Arango

af d. 3. maj 2018
Info
 
Sideantal

273

Udgivet

2015

ISBN

978 87 7159 133 0

Originaltitel

Die Wahrheit und andere Lügen - oversat af Nanna Lund

Udgave

1. udgave

 

Ublodig, psykologisk krimi fra en uhyre velskrivende tysker, der kender sine klassikere og virkemidler.

Helt fra starten præsenteres vi for et dilemma, hvis udgang næsten kun kan ende med et dødsfald. Den rige og berømte forfatter Henry Hayden har bollet ved siden af med sin unge, smækre redaktør, der nu er blevet gravid og vil have Henry med hud og hår. Et mindre problem er, at Henry allerede er gift. Værre er det, at det er Henrys kone, der i al hemmelighed skriver hans bøger. Hvem af de to kvinder skal han vælge, og hvordan kommer han af med den anden?

Som handlingen skrider frem, finder vi ud af, at flotte, vennesæle Henry slet ikke er det menneske, han giver sig ud for at være. Hans fortid er mildest talt broget, og frem af tågerne dukker en person, der har al mulig grund til at gøre livet surt for Henry.

Selv om hovedpersonen i bund og grund ikke er verdens mest sympatiske fyr, griber man sig i at håbe, at han alligevel klarer skærene. Han kan måske ikke skrive, som hans omverden tror, men han råder alligevel over nogle nyttige ressourcer, viser det sig. Men er det nok til at bevare det sorgløse liv med Maserati, kæmpe gård, lækkert tøj og hyppige besøg på områdets bedre restauranter?

Man følger spændt med hele vejen uden på noget tidspunkt at føle sig sikker på, hvordan det hele skal ende. Sasha Arango holder kortene tæt ind til kroppen til sidste side. Apropos, så er slutningen måske ikke den mest sindsoprivende, men pyt med det. ”Sandheden og andre løgne” er ikke noget dårligt bud på en uforpligtende hyggebog i utide.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter