0 kommentarer

Dans, dans, dans af Haruki Murakami

af d. 1. maj 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

373

Udgivet

1999

ISBN

87-7724-716-7

Originaltitel

Dansu, dansu, dansu

Udgave

1.udgave

 

”Dans dans dans” er en selvstændig fortsættelse af ”En vild fårejagt”, og har samme hovedperson. Hovedpersonen lever et fredeligt liv med arbejde som skribent. Men noget trækker i ham, drømme og minder om Kiki. De trækker ham tilbage mod Hotel Delfin, der spiller en central rolle i ”En vild fårejagt”. Men på Hotel Delfin er alt anderledes. Alt der før var gammelt og slidt er nu nyt og skinnende. Kiki er ingen steder at finde, men en ny smuk hotelreceptionist fanger fortællerens interesse. Trods al denne forandring formår fortælleren alligevel at skabe forbindelse til fåremennesket, et mystisk væsen med en spøjs måde at tale på. Og fåremennesket fortæller ham hvad han må gøre for at blive lykkelig – Dans!

I den videre søgen på Kiki og dansen møder hovedpersonen den karismatiske skuespiller Gotanda og den unge pige Yuki, som begge kommer til at indtage centrale roller i hans ellers meget rolige hverdag. Begge er anderledes, og lever komplicerede liv.

”Dans dans dans” er en typisk Murakami bog. Dens mystiske realisme er utrolig interessant, og bogen kan bestemt anbefales til enhver der har hang til Murakami, eller mod på at kaste sig ud over en anderledes læseoplevelse. Ser man rent overfladisk på bogens handling er den ufattelig simpel. En midaldrende mand og hans hverdag. Men bogens mystiske side og hovedpersonens tilgang til hverdagen formår at gøre bogen til yderst dejligt og inspirerende læsestof. Man bliver suget ind i den verden der skabes, og har lyst til at læse mere.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter