0 kommentarer

Ulykkesfuglen af Camilla Läckberg

af d. 10. november 2008
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-180-9

Originaltitel

Olycksfågeln

 

Patrik og Erica er ved at planlægge deres bryllup. Mellberg er seriøst forelsket i Rose-Marie. Martin og Pia skal være forældre. Jo, der er amoriner i luften i “Ulykkesfuglen”. Dog er ikke alt idyl i den nye kollega Hannas forhold til manden Lars – de har problemer, som de ikke formår at tale om.

Men idyllen varer ikke ved. Hele to mord i den lille by kræver, at Patrik og hans team arbejder i døgndrift. Først findes Marit død, tilsyneladende kørt galt i en soloulykke. Men det viser sig, at hun allerede var død, da bilen kørte galt. Død af alkoholforgiftning, trods det, at hun aldrig drikker. I byen er et TV-hold rykket ind i forsamlingshuset for at optage et reality-show, “Fucking Tanum”, og snart efter findes en af de unge medvirkende piger, Barbie, myrdet.

Marits død skubbes til side for en stund, da den massive pressedækning flytter fokus til mordet på Barbie. Patriks gode hukommelse gør dog, at han husker at have hørt om en tilsvarende uopklaret sag for et par år siden – og snart viser det sig, at der er tale om en seriemorder.

Indbygget i handlingen er en form for dagbogsnotater, skrevet af en dreng, der kalder sig “Ulykkesfuglen” – som viser sig at være et vigtigt spor i sagen. Drengens identitet afsløres dog først til sidst.

En meget spændende krimi, som blev slugt på 2 dage (og ½ nat) fordi den næsten ikke var til at lægge fra sig. Camilla Läckberg har endnu engang vist, at hun forstår at bygge en spænding op, så læseren rives med af handlingen, og i spænding vender side efter side i bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter