0 kommentarer

Drengen i kufferten af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af d. 10. november 2008
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-477-0

 

Kaaberbøl og Friis sendte d. 30 oktober første bind af foreløbig tre bøger om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg på gaden. Et nyt makkerpar har hermed set dagens lys inden for genren af politiske kriminalromaner, og det er ikke dårligt det vi som læsere bliver præsenteret for. Begge de damer har da også fortrolig med forfatterskabet om end det primært har været med børn og unge som målgruppe.
Vi starter i en parkeringskælder med en stor kuffert, som viser sig at indeholde en lille nøgen treårig dreng, der knap nok er i live, herfra udvikler tingene sig hastigt. Der er intet som går som planlagt og det hele ender med, at Nina tager flugten fra et muskelbundt af en baltisk mellemmand.
Samtidig følger vi drengens mor Sigitas i Vilnius i hendes søgen efter sin søn og kampen mod myndighederne, der ikke vil tro på hende.
En fængslende beretning om hvad der sker, når mennesker bliver en handelsvare, som kan købes hvis bare man har penge nok, og børn der forsvinder på tværs af landegrænser uden at myndighederne er viden, om hvad det er der sker.
Opbygning i bogen hvor læseren løbende følger handlingen dels rundt om på Sjælland og dels i Vilnius giver en mere mangfoldig indfaldsvinkel, men det er dog rimeligt forudsigeligt hvordan handlingen forløber.. Bogen lægger op til, at der kommer en fortsættelse, så jeg glæder mig til at det næste bind.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter