0 kommentarer

Løven, heksen og garderobeskabet af Hiawyn Oram

af d. 21. august 2006
Info
 
Sideantal

42

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02394-8

Originaltitel

The lion, the witch and the wardrobe

 

Illustrationerne i genfortællingen af “Løven, heksen og garderobeskabet” er rigtig flotte og anderledes, og de varme farver, der er brugt, skaber hygge i sindet fra start til slut. Denne dejlige billedbog er særdeles velegnet til højtlæsning, og Hiawyn Oram har da også – for ikke at lade illustratoren løbe af med hele æren – genfortalt historien med varme, hjerte og en vis lethed, der gør denne bog tilgængelig for nye læsere i lave aldre.
Dog er det også kun den aldersgruppe, der vil få synderlig glæde af denne bog, for hvis man kender historien (som jo oprindeligt er skrevet af C.S. Lewis), er illustrationerne det eneste tilbage at nyde. De er da også farverige at se på, og jeg skal da afsløre, at min lillesøster var vild med disse; endda også bogen, da hun ikke har hørt historien om Narnia før.

“Løven, heksen og garderobeskabet” foregår jo som før sagt i landet Narnia, hvor fire søskende – to drenge og tilsvarende antal piger – tilfældigvis ender efter en tur gennem en magisk portal; i form af et garderobeskab.
Persongalleriet er stort og med dejlige karakterer, som man møder i bogen, heriblandt hr. Tumnus, Aslan, den hvide heks og hr. bæver; henholdsvis en faun, en mægtig løve, en ond og kold heks og – ja, det sidste siger vist sig selv.

Børnene møder talende dyr, både onde væsner og de gode af slagsen, løven Aslan, som var med ved skabelsen af Narnia i tidernes morgen, den hvide heks, som terroriserer narnierne med en fortryllet, evig vinter. Altid vinter, aldrig Jul.
Selvom denne relativt letlæselige billedbog ikke pålægger mig den helt store læsebyrde og heller ikke udfordrer mig intellektuelt, så kan den alligevel godt læses en gang eller to, da man ligesom kan leve sig ind i historien og tænkte tilbage på sine yngre år med eventyr og magi. Bogen er hyggelig, letlæselig og meget charmerende og kan læses af alle aldersgrupper, men anbefales til yngre børn.

Alt i alt en dejlig bog lige i midten. En rigtig god billedbog med varme og sjæl i, omhandlende kampen mellem det gode og det onde, hvor det hele ender eventyrligt med at det gode vinder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter