0 kommentarer

Brudt af Karin Slaughter

Info
 
Sideantal

423

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92639-50-9

Originaltitel

Broken

 

En ung kvinde bliver fundet død. På trods af et selvmordsbrev bliver politiet hurtigt overbevidst om, at der er tale om et koldblodigt mord.

En klodset anholdelse senere er den mistænkte bag tremmer. Her begår han selvmord. Sagen kompliceres yderligere da den nye hovedmistænkte findes dræbt på sit kollegieværelse.

Hvem er den skyldige? Politiet er på bar bund.

Retsmediciner Sara Linton og specialagent Will Trent bliver tilkaldt. Sara for at assistere politiet og den lokale bedemand, der normalt fungerer som retsmediciner, i opklaringsarbejdet. Will for at undersøge politiets rolle i sagen, idet hele forløbet har været behæftet med fejl, især begået af betjentene Lena Lund, Brock Adams og Frank Wallace.

Sara har ikke været i byen siden hendes mand Jeffrey blev dræbt, et mord som hun mener at Lena Lund spiller en stor rolle i. Opklaringsarbejdet kompliceres derfor at Saras had til Lena.

Hele vejen igennem bogen er vi som læsere på ligeså bar bund som vores hovedpersoner. Will, Lena og Sara har alle deres forskellige teorier, og som læser oplever jeg dem alle som lige sandsynlige / usandsynlige.

Bogens store plus er, at alle teorierne er troværdige, fordi karaktererne er det. Vi følger de tre personer på tæt hold og deler deres erkendelser med dem.
Alligevel går sagens rette sammenhæng først meget sent op for os – og for Sara Linton, Will Trent og Lena Lund. Lena Lund har nemlig travlt med at udrede sin egen og makkeren Franks rolle i opklaringsarbejdet, Sara er optaget af sit eget personlige had og Will har problemer nok at slås med på det personlige plan.

Bogen er meget velskrevet. Det er skønt med en krimi, hvor man får et så tilbundsgående indblik i hovedpersonernes liv og levned.

På trods af at dette er bog nummer seks i en serie med først Will Trent (Mørk treenighed, Bortført), siden Sara Linton (Vantro, Hvid død) og sluttelig begge (Genesis, Brudt) er man som læser ikke nødt til at have læst de andre. I hver bog er der et afsluttet plot, og karakteristikken af personerne er så grundig, at der ikke efterlades tvivl om hovedpersonernes bevæggrund og historie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter