0 kommentarer

Trækopfuglens krønike af Haruki Murakami

af d. 24. maj 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

635

Udgivet

2001

ISBN

87-7724-857-0

Originaltitel

Nejimaki-dori kuronikure

Udgave

1.udgave

 

“”Trækopfugl,” sagde jeg så.
“Trækopfugl?” gentog hun og stirrede på mig med åben mund. “Hvad er det?”
“Det er den fugl, der trækker fjederen op,” svarede jeg. “Hver morgen sætter den sig i en trætop og trækker hele verden op med et grrrrrk .!””

Denne fugl vil gennem hele bogen spøge i hovedpersonens bevidsthed. Toru Okada, der ellers lever et helt almindeligt liv, siger pludselig en dag sit job op. Og så forsvinder katten – Symbolet på ægteskabet med Kumiko. Og hendes videre indsats for at få den tilbage ender i flere forsvindender, og andre menneskers pludselige opdukken i Okadas liv, der lige med et ikke er så almindeligt længere. Han lever som i en ny verden, afskåret fra alle almindelige trivialiteter og vaner – Men med nye og yderst mærkværdige problemstillinger at kæmpe med.

Man bliver konfronteret med en sær form for realisme blandet med eventyrlighed i denne fantastiske roman. Man kan fra tid til anden sidde og krumme tæer, og næsten have mistet lysten til at læse videre, men alligevel kan man ikke lægge bogen fra sig. Den tryllebinder og forfærder på én gang. Den er til tider barsk, men den er det hele værd – Det er litteratur der påvirker en. Haruki Murakami forstår virkelig at skrive!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter