0 kommentarer

Dødsgudens løgne af Mette Finderup

af d. 26. maj 2008
Info
 
Forlag
Sideantal

356

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7055-166-3

 

Shilla er en aften på tyvetogt med sin kammerat Niro, da hun pludselig befinder sig på flugt fra et spøgelse. Denne bogs spøgelser er ikke gennemsigtige, harmløse og uskyldige, nej de æder deres ofre på en bestialsk måde, så det siger sig selv at Niro og Shilla forsøger at komme af vejen fra spøgelset. Desværre for Shilla bliver hun væk fra Niro og befinder sig i ukendt territorium – en del af byen som hun ikke kan finde rundt i – og da det eneste der holder et spøgelse væk fra sit offer er 4 vægge og et tag, bryder Shilla ind det første sted hun får mulighed for det.

Desværre er det en dødspræsts hus og det betragtes som en af de alvorligste dødssynder at komme på tværs af dødsgudens præster. Det faktum at Shilla benytter lejligheden til at se, om der skulle være nogle godter i huset, hjælper hende især ikke da hun bliver fanget af husets ejer. Han indgår dog en handel med hende. I stedet for som sædvanen er, at slæbe hende hen på torvet og foretage en offentlig henrettelse ved hængning, så skal Shilla hente en ting for ham. Der er bare lige den ulempe at tingesten skal hentes i dødsriget, den nuværende ejer er indespærret i et fort knox af et fængsel og hun skal jo også gerne kunne komme til og fra dødsriget med livet i behold.

Den verden historien finder plads i er som vores verden for et par århundreder siden, blot med magi og en religion om livsguden/dødsguden. Man fornemmer ganske godt, hvor trange livsvilkårene er for Shilla og hendes ven Niro og den generelle angst for dødspræsterne. Selve sproget er glimrende og letlæseligt. Historien er ganske fængende og personerne er ganske godt tegnet op af forfatteren. Min eneste anke er, at bogens titel er en anelse misvisende i forhold til indholdet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter