0 kommentarer

Tommy med det gyldne ben af Erik Christian Larsen

af d. 3. november 2018
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2018

ISBN

9788793681415

Originaltitel

Tommy med det gyldne ben

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Tommy vokser op i en fattig familie. Hans mor dør under fødslen og nu skal Tommy hjælpe alt det til han kan derhjemme. Hans far tjener ikke ret meget ved at sælge æbler, men han gør hvad han kan. Og Tommy ved godt, at den spådom der blev sagt om ham inden han blev født, er forkert. For der blev det forudsagt at han skulle blive professionel fodboldspiller, men han er så kalveknæet, at det aldrig vil kunne lade sig gøre. Til gengæld er der en god chance for at hans to brødre bliver det. Men Tommy arbejder hårdt og ved hjælp af lidt troldemagi ender han alligevel med at spille fodbold. Han er så god til frispark at han kan tjene penge nok til også at hjælpe sin far. For Tommys brødre er rejst væk. De blev grådige og vendte ikke hjem igen. Men en dag mister Tommy evnen til at lave frispark, og hvad skal han nu gøre?

En børnebog som henvender sig til større børn, der selv læser, men som også vil være fin til oplæsning. Det er en bog med magi, fodbold, afrevne lemmer og trolde. Men den er på ingen måde uhyggelig. Til gengæld hygger man sig fint undervejs, og der er flere steder med udtryk, som man ikke kan lade være at more sig over. Blandt andet en trylleremse som er ret sjov.

Bogen bibringer nogen fine budskaber. At grådighed ikke kan betale sig, at talent også kan komme af hårdt arbejde, at selvtillid er en god ting, at voksne kan være en god støtte og ikke mindst at det ikke er pænt gjort at drille nogen fordi de måske er lidt anderledes rent fysisk.

Jeg var underholdt fra første side og jeg nød også de flotte tegninger, kunne dog godt have tænkt mig der var mange flere. Men som det siges, kan man jo ikke få det hele.

Kan under alle omstændigheder kun sige at det er en bog, som jeg håber mange børn vil få stor glæde af at læse.

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A54970005

 

Bedømmelse
Karakter