0 kommentarer

Tømrerens datter af Martin Jensen

af d. 14. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

473

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-345-1

 

Martin Jensen tager os med tilbage til middelalderen. En tid med magtkampe og intriger – både i det store og i det små. Den unge Christine lever et almindeligt liv i Shere i England. Hun gennemgår det samme som tidens andre piger – arbejde, forelskelse, dans. Alligevel ender hendes skæbne anderledes, og forandringen starter med ankomsten af en ny sognepræst, der sætter spørgsmålstegn ved alt hun ved om Gud.

Parallelt løbende med Christines historie fortælles også om den store verden. Om den engelske konge og hans problemer med konen og dennes elsker. Om at beholde magten indadtil og vinde mere udadtil. Og om paven i Avignon, der ikke har det helt godt – hvilket uddybes lidt for meget; hvem har egentlig lyst til at høre om andres tyndskid? Men ikke kun fysisk skranter det. Det er hele statussen som pave der står på spil.

Når en bog indledes med en liste over dens personer (som denne gjorde), sætter det altid mine forhåbninger ned. Når man læser en bog har man ikke lyst til at skulle afbryde læsningen for at identificere personerne. Denne bog levede da heller ikke op til, hvad jeg håbede. I alt for lang tid har Christines historie intet at gøre med hvad der sker i omverdenen, og man mangler et bindeled mellem de to historier.

Lån bogen bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter