0 kommentarer

Tirsdagsfruerne af Monica Peetz

af d. 25. april 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

335

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92910-63-9

Originaltitel

Die Dienstagsfrauen

 

På det store bogudsalg – med favnen fuld af bøger valgt hjemmefra – faldt mit blik på “Tirsdagsfruerne” af tyske Monika Peetz.
Jeg kendte ikke bogen, og heller ikke forfatteren, men det smukke omslag og den fine bagsideanmeldelse lokkede mig til at snuppe bogen med. Titlen “Tirsdagsfruerne” lød også sært dragende.

Bagsiden: ” Den første tirsdag i hver måned mødes fem veninder på deres franske yndlingsrestaurant, og en gang om året hygger de sig på en fælles weekendtur. Men dette år er alt forandret. Judith er lige blevet enke, og hun har besluttet sig for at gennemføre den pilgrimsrejse til Lourdes, som hendes afdøde mand ikke nåede. Fulde af omsorg for deres sørgende veninde beslutter tirsdagsfruerne sig for at følge hende på rejsen. Undervejs kommer de på sporet af en alvorlig hemmelighed, der sætter deres venskab på prøve”.

Det er en underholdende bog – nok mest for kvinder – om fem helt forskellige veninder, der 15 år tidligere mødtes på et franskkursus og har holdt forbindelsen. Judith, den fortvivlede enke. Eva, husmoderen med mand og fire børn, der er serviceorgan med stort S. Caroline, den succesfulde advokat gift med en lige så succesrig læge. Estelle, overklasseløget, og Kiki – den unge designer med et hektisk kærlighedsliv. Og Arne, den døde ægtemand. Og Max, der nægter at acceptere, at Kiki har slået op med ham.

Så er der ellers dømt tøsetur. De fem veninder drager af sted på deres første pilgrimsfærd, og jeg kom flere steder til at tænke på “Thelma and Louise”, men der er også tid til eftertanke. For når man går på sine flade futter ad små stier uden vådt eller tørt, bliver livet sat i perspektiv. Hver især finder de noget i sig selv, de ikke kendte.

Undervejs på turen finder veninderne ud af, at Judiths mand ikke har gået de pilgrimsstrækninger, han har beskrevet i dagbogen – og mørkere hemmeligheder lurer undervejs.

Det er ikke stor litteratur, men bogen er skrevet med humor og hjertevarme, og jeg følte mig godt underholdt og kom til at holde af de 5 kvinder og deres personligheder.

Bogen var en bestseller i Tyskland og er blevet filmatiseret, og jeg kan godt forestille mig, at der er blevet en underholdende film ud af det.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter