0 kommentarer

Tilly Trotter af Catherine Cookson

af d. 22. januar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

373

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22947-7

Originaltitel

Tilly Trotter

Udgave

2.udgave

 

Fantastisk og gribende historie om pigen Tilly Trotter, der skal tåle meget modgang, men viser sig at blive en stolt og stærk kvinde.

Den 16-årige Tilly bor hos sine bedsteforældre. De bekymrer sig lidt om, hvordan hun nogensinde skal udvikle sig til at blive en rigtig dame, da hun arbejder som et mandfolk. Hvor andre piger på hendes alder er i færd med at lære, hvordan kvinder opfører sig, hugger Tilly brænde så skoven nærmest er blottet for kviste.

Da bedsteforældrene dør, viser Tilly for alvor sin indre styrke. Uden at klage slår hun sig ned i bedsteforældrenes gamle brændeskur, da hendes barndomshjem er brændt ned til grunden. Heldigvis tilsmiler lykken hende, og hun bliver tilbudt en stilling som barnepige for 4 børn på Mr. Sopwiths gods. Noget af en udfordring for en pige der aldrig tidligere har passet børn.

Superspændende og velskrevet roman. Kærlighed og dramatik uden det på nogen måde kammer over og bliver utroværdigt. Jeg vil sige, at jeg sjældent har levet mig så meget ind i en roman. Tilly Trotters skæbne og udvikling er utrolig barsk, men på samme tid bliver man rørt af den viljestyrke og stolthed, som hun bevarer gennem sin personlige udvikling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter