0 kommentarer

Burn Out af Ozanam og Sommer

af d. 4. april 2018
Info
 
Sideantal

100

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7176-011-8

Originaltitel

kunstner: Mikkel Sommer (f. 1987) ; oversætter: Anders Juel Michelsen

 

Det starter i lort for Ethan Karoshi og derfra går det kun lodret nedad. Politibetjentens hemmelige elskerinde findes myrdet, og hans fingeraftryk er overalt på gerningsstedet. Da kollegerne ankommer til mordstedet bliver Ethan dårlig, rager rundt og får derved afsat fingeraftryk en del stedet. Hvad kollegerne ikke ved er at han havde sex med afdøde kort forinden, og det er derfra aftrykkene stammer.

Dagen efter myrdes elskerindens anden elsker, og Karoshi begynder at se sin verden brænde. Selvkontrollen ryger fløjten og han banker en lidt for spydig kollega, og er ved at ruske sin lille søn til døde ved sin 40-års fest.

Selvom stregen er bevidst vaklende, emmer det knastørre ørkenstøv fra siderne og ørkensolens varmestråling både bider og brænder. Jeg var ikke begejstret for Sommers håndtering af tegneserieudgaven af Kim Fupz Åkesons ’de gale’, men med franske Ozanams manuskript har han fundet et plotmæssigt match. Sommers streg er den perfekte ramme for en kulsort fortælling om en machomands frie fald.

Slutningen overrasker, den er faktisk ret genial, uagtet at den er en kende abrupt.

Lån tegneserien på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter