0 kommentarer

The Rembrandt Secret af Alex Connor

af d. 28. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

448

Udgivet

2011

Originaltitel

The Rembrandt secret

Udgave

1.udgave

 

En bog om en søn som ikke rigtigt kendte sin far, og efter hans mord blev ked af det, men ved at udrede hans mord og næsten selv blive dræbt oven i, blev faren ham nærværende.
En bog om en meget kendt historisk person (Rembrandt, den største at de klassiske hollandske malere) om hans arbejdsmetoder, om hans elever; om hans privatliv og hvordan han behandlede hans kvinder og familie. Alt dette er skruet sammen til en form for kriminalroman, hvor 4-5 mennesker bliver myrdet på forskellige kontinenter for “de kendte til brevene”.
En bog om akademisk ærlighed og det modsatte; kunst kritikere og -kendere arbejder tæt sammen med historikere og andre akademikere for at afgøre hvem der har malet et maleri.
Denne bog er et forsøg på at gøre historien mere vedkommende og vigtig for nutiden, at det også har noget med os at gøre, at Rembrandt levede for 400 år siden; vi kan gå på museet og nyde hans malerier, men kan det så ikke være ligegyldigt hvordan han behandlede hans tjeneste piger eller elever? Her synes jeg at bogen ikke hænger rigtigt sammen.
“Brevene” der er tale om skulle være skrevet af Rembrandts ungdomsveninde, med hvem han fik en søn men det vidste Rembrandt ikke.
“Rembrandt’s Monkey” er en af hans elever som hjalp Rembrandt med at male nogle af hans malerier eller måske malede nogle af dem 100%. Hvis et maleri har kunstnerisk værdi og er blevet værdsat i de sidste 400 år som et stort kunstværk, er det så vigtigt om det er Rembrandt der har malet det 100%, 10% eller slet ikke? Dette spørgsmål bliver ikke besvaret i bogen. På den anden side så er klassisk kunst en investering med stor prestige, som man betaler i dyre domme og når finansverden ikke er stabil, ja så er det et problem.
Jeg synes bogen er for lang og ikke fængsler nok; men kan læses med en forkølelse i sengen uden at tænke for meget over den.

 

 

Bedømmelse
Karakter