0 kommentarer

Køkkengudens hustru af Amy Tan

af d. 28. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

447

Udgivet

1992

ISBN

87-418-6370-4

Originaltitel

The Kitchen God's wife

Udgave

1.udgave

 

Bogen handler om Winnie og hendes veninde Helen, der har holdt sammen som veninder i mange år. De er født og opvokset i Kina, men forskellige omstændigheder har ført dem til USA, hvor de nu bor og har store børn. Winnie og hendes datter Pearl har et lidt anstrengt forhold, og begge gemmer på store hemmeligheder for at skåne den anden.
Helen fortæller nu, at hun lider af en uhelbredelig hjernesvulst og vil have hemmelighederne på bordet. Hermed tvinges Winnie til at indvie sin datter i fortiden med alle dens spøgelser. Det fører hende tilbage til sin opvækst i Kina, hendes mors pludselige forsvinden, hendes voldelige ægteskab og gennem tiden under 2. verdenskrig.

Da jeg startede på bogen og læste om “nutiden” synes jeg bogen virkede noget tung og ikke specielt interessant. Heldigvis gav jeg mig tid til at læse videre, for bogen bliver meget gribende, når Winnie begynder at fortælle sin livshistorie. Gennem bogen bruges der et meget levende og beskrivende sprog, som gør handlingen meget nærværende. Undervejs i handlingen får læseren mange tankevækkende indblik i den kinesiske kultur, både af den gode slags, men absolut også af skræmmende karakter.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter