0 kommentarer

The Punisher, Kitchen Irish af Garth Ennis og Leandro Fernandez

af d. 28. december 2017
Info
 
Sideantal

150

Udgivet

2004

ISBN

0-7851-1539-0

Originaltitel

writer, Garth Ennis ; artist, Leandro Fernandez

 

I det irske område i New York sidder Frank Castle på en pub med en pint, da pubben overfor eksploderer. Vi inviteres indenfor i det lokale irske gangstermiljø, der vrimler med IRA-folk, en gruppe der ernærer sig som pirater i byens havnen, og sort rastafari gangster født i dublin. Derudover spøger afdøde Nesbit, der var noget af et ubehageligt svin. Han har fordelt koden til sin 10 millioner dollar store arv mellem de forskellige irske gangstergrupper, og nu forsøger de at udrydde hinanden for at kunne samle koden og score millionerne.

Læg hertil to irske betjente, der er fulgt efter en irsk bombemand, hvis ansigt er sprunget halvt af. Men han klarer sig fint uden, ser bare ret skummel ud, og hans itusprængte fjæs er ret betegnende for historien. Punisher er klart ikke tilfreds med at sidde og vente på at gangsterne selv får gjort det af med hinanden, så han allierer sig med de to tilrejsende strissere, og spreder død på albummets mange sider. Dem er der lidt for mange af til denne spinkle historie, selvom dialogen er ret gennemtænkt, og især den ældste af de to irske betjente får stillet gode filosofiske betragtninger til skue, der blandt andet peger ind i det tåbelige ved fanatisme.

Kitchen irish er en klassisk to’er. Den fortsætter hvor første bind slap, men er ikke drevet af et godt og originalt plot.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter