0 kommentarer

Brandmand Jumbo og hans venner af Vilhelm Hansen og Onkel Per

af d. 29. december 2017
Info
 
Sideantal

96

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93564-40-4

Originaltitel

Brandmand Jumbo og hans venner

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Tegneren og illustratoren Vilhelm Hansen er måske bedst kendt for at have skabt tegneserien om Rasmus Klump. Inden han blev kendt som ophavsmanden til Rasmus Klump udgav han 5 forløbere til de kendte Pixi-bøger.

Forlaget SerieKlubben står nu bag det glimrende initiativ at forlaget har genudgivet de fem forløbere, der kan nydes for første gang siden 1951 – og det er der nok mange børn og barnlige sjæle der er glade for.

Bogen med de fem forløbere har fået titlen ”Brandmand Jumbo og hans venner” og er en meget fin og illustreret udgave af ”Brandmand Jumbo”, ”Tim”, ”Familien Drossel”, ”Rødtjavs” og ”Øf og Uf”.

Denne anmelder har testet bogen på min niece, der er næsten to år og på min egen lille datter, der endnu kun kan forholde sig til illustrationerne. Begge børn var meget begejstrede for bogen – så man kan konstatere, at fortællingerne stadig holder i dag.

Personligt synes jeg at illustrationerne er bedre end selve fortællingerne, men det er jo smag og behag.

Denne anmelder synes, at ”Brandmand Jumbo og hans venner” er en meget fin og gennemarbejdet bog, og jeg kan slet ikke forstå at ingen har genudgivet bøgerne før. Derudover må jeg sige, at fortællingerne er både underholdende, søde og børnevenlige, så jeg kan kun anbefale andre småbørnsforældre at anskaffe denne bog, så bogen kan læses højt for de små poder.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter