0 kommentarer

The girl with the dragon tattoo af Denise Mina og Leonardo Manco

af d. 10. november 2018
Info
 
Sideantal

150

Udgivet

2012

ISBN

978-1-4012-3557-4

Originaltitel

bearbejder: Denise Mina ; forlæg: Stieg Larsson ; kunstnere: Leonardo Manco, Andrea Mutti ; Giulia Brusco, Patricia Mulvihill ; diverse: Steve Wands

 

Flere ting går katastrofalt galt her i den engelske tegneserieudgave af Stieg Larssons “Mænd der hader kvinder”. For det første lykkes det ikke Denise Mina at skrive et vedkommende manuskript. Hun beviser i stedet at det ikke er nok simpelthen at genfortælle den historie man baserer sin gendigtning på. Man skal, – med en behørig respekt, ganske vist, fortolke originalen i stedet. Oversætte romanen til noget der rykker som tegneserie. Det glipper helt eklatant.

En anden stor og deprimerende faktor er tegneren Leonardo Manco, der blandt andet har tegnet et fremragende Hellblazer-album. Han får slet ikke lov at lyse op her, hvor stilen er lagt i en ufravigeligt kedelig og konform amerikansk stil. Hvis ikke Mancos navn stod på omslaget, ville man tro det var tegnet af en anden. Sindssygt skuffende. Den flade og udeltagende, let kliniske stil, distancerer i stedet  og forstærker følelsen af et plot der er for meget overflade og for lidt følelse.

I mine øjne er det en fejl at dele hver af de tre romaner op i to bind, så dette første bind slutter inden de to hovedpersoner bringes sammen. Og det slutter på et meget irriterende  tidspunkt.

Nej, der er ikke noget at komme efter her. Vælg i stedet enten Sylvain Runberg europæiske udgave af millenniumtrilogien, der er fremragende både grafisk og i eksekveringen af plottet.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter