0 kommentarer

Teenage Jazz af Morten Reimar

af d. 20. februar 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

68

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92895-04-2

Originaltitel

Teenage Jazz

Udgave

1.udgave

 

Hvordan er det at vokse op som teenager i Vedbæk og hvordan er man “beat” digter?

Denne digtsamling er kort sagt en fremragende debut af Morten Reimar, som sidenhen har udgivet 2 andre bøger. Han er født i 1993 og var kun 19 år, da denne udkom. ”Teenage Jazz” handler om at være ung i forstæderne: den første og anden kærlighed, at finde ud af hvem man er, tanker om livet og ikke mindst dagdrømmeri. Digtene kan sagtens stå hver for sig, men sammen giver de et alsidigt billede af et ungdomsliv. Her er et par eksempler fra samlingen:

“Til Johanne.
Du er så fin
Du er så fantastisk på så mange måder
Så sød
Så betænksom
Så gentle
mod en lille mand med hård overflade
Du er så fin, ja
Forandr dig aldrig
Men hvis du kan
så lad være med at ændre på mig
Også selvom det kun er for det bedre”

Et lille unavngivent digt til Gentoftegade:
“Gentoftegade du har alle dage været der for mig
Om jeg så er væltet døddrukken hjem
tidlig om morgenen
mens de friskeste af fuglene synger de andre ud af fjerene”

Hans digte er fortræffelige – han formår at minde én om de lyse sommermorgener, hvor man møder fuglene på vej hjem fra en bytur, minder os om hvordan vi til tider forsøger at please den anden i et forhold ved ikke at være os selv og i et tredje digt fortæller han om hvordan han måtte aftagge sig på billeder online, efter et forhold gik galt. Han sætter ord på mange af de oplevelser, som de fleste har haft som unge og det er tydeligt at se, at han nyder at lege med sproget. Beat-inspirationen er tydelig og jeg kan bestemt anbefale at søge på YouTube, hvor han på sin kanal fortæller om at være digter samt læser hans digte op.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale denne digtsamling og jeg er ikke i tvivl om, at Reimar en dag bliver så stor som Yahya Hassan (eller større).

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter