0 kommentarer

Tango 4 af Niels Ole Qvist

af d. 1. november 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

294

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-07120-7

Originaltitel

Tango 4

Udgave

1.udgave

 

”Tango 4” er en fortælling over en række måneder, hvor vi med omdrejningspunkt i hovedpersonen David følger ham og kammeraterne, som udsendte soldater i Irak. Fortællingen bringes også tilbage i tid, til Davids barndom og til Kim, Davids storebror, hvis liv og skæbne har påvirket David enormt. Læseren oplever David i et og alt, vi er hos ham i den kvælende ørkenvarme, på missioner, hvor farerne i form af vejsidebomber altid lurer. Vi er hos ham, når tankerne går mod Danmark, mod kæresten, er hun utro? Elsker hun stadig ham? Vi er hos ham, når hverdagen i lejren er ved at gå til i kedsomhed, når befalingsmændene alle er idioter, når soldaterkammeraten dør i tjenesten, vi er hos ham i alle hans tanker.

Forfatteren har uden tvivl stor indsigt i livet som dansk soldat, idet beskrivelser heraf virker meget præcise og fyldestgørende, både når det gælder beskrivelser af soldaternes følelser, f.eks. i relation til dem derhjemme, kæreste, familie og det offentlige Danmark, samt til soldaternes job, f.eks. i relation til missioner, vejsidebomber, genopbygning osv.

”Tango 4” kan sikkert sætte flere tanker i gang for læsere, som har været udsendt i dansk militærtjeneste, jeres forældre, kærester og venner, eller for soldater, som venter på at skulle af sted. For os, som ikke har eller har haft denne nærhed inde på kroppen, er ”Tango 4” et udmærket drama om livets store forhold, som afsavn, kærlighed, skyld, sammenhold, håb og død. Dette skal så holdes op mod, at fortællingen til tider kan virke lidt langtrukket og uden de store højdepunkter, som virkelig kan give læseren lyst til at kappe et par timer af nattesøvnen for at læse ”Tango 4”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter