0 kommentarer

Afsporet af Michael Katz Krefeld

af d. 17. september 2014
Info
 
Sideantal

321

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-38024-6

 

“Afsporet” lægger ud med tre sideløbende historier, der ikke umiddelbart har ret meget med hinanden at gøre. Faktisk skal man ret langt ind i bogen, før der begynder at være sammenhæng i fortællingerne.

Den ene historie handler om Thomas Ravnholdt, politimand på sygeorlov og lettere alkoholiseret, efter at hans kæreste Eva blev brutalt myrdet ved et hjemmerøveri. “Ravn”, som Ravnholdt kaldes, bor på en synkefærdig skude i Christianshavns kanal, sammen med hunden Møffe. Ravn er således endnu et skud på stammen af de efterhånden alt for mange småberusede privatdetektiver på husbåde, der er at finde rundt omkring i bøger og film.

Den næste historie handler om den prostituerede Masja fra et af de gamle østlande, og om hendes liv som sådan. Et liv der kun går ned ad bakke, efter at hun sælges til storforbryderen Slavros (også fra et af de gamle østlande), der har et netværk af bordeller i hele Europa.

Sidste historie foregår i Stockholm sidst i 70’erne, hvor 10-årige Erik og hans far udstopper dyr i kælderen under familiens millionvilla.

Det vil føre for vidt at komme ind på hvordan disse forskellige historier efterhånden løber ind i hinanden, men det lykkes forfatteren at binde knuden på ganske spændende vis. Langt hen ad vejen er historien troværdig, i den forstand at store dele af handlingen faktisk kunne foregå (og måske allerede foregår?) i virkeligheden. Så langt er den spændende. Men da Krefeld vælger at afslutte på bedste James Bond manér, med en fordansket Marlowe i hovedrollen, falder det ligesom lidt til jorden. Altså, det er ikke fordi det ikke er spændende skrevet, for det er det. Men troværdigt? Ikke det der ligner. De alt for mange pludselige hændelser der helt tilfældigt og helt utroligt passer sammen, gør slutningen fuldstændig utroværdig. Det er lidt som at vinde i Lotto 14 uger i træk. Det sker ligesom ikke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter