0 kommentarer

Synderen af Tess Gerritsen

af d. 19. januar 2017
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7677-636-7

Originaltitel

The Sinner - oversat af Anne Mette Poulsen

Udgave

1. udgave

 
Synderen er en Rizzoli og Isles krimi. I samme serie er tidligere udkommet “Kirurgen” og “Lærlingen”
To nonner er blevet brutalt overfaldet inden for klosterets mure. Den ene overlever ikke. Den anden bringes hårdt kvæstet og dybt bevidstløs til hospitalet. Umiddelbart er der intet motiv til det voldsomme overfald, og politiet er fuldstændig på bar bund. Hvem i alverden kan dog nære en så voldsom vrede mod to fredelige nonner, som lever et stilfærdigt liv i Guds tjeneste på klosteret?
Retsmedicineren, Maura Isles, gør en chokerende opdagelse under obduktionen af den unge nonne, og snart efter bliver der fundet endnu et lig, som ligeledes er lemlæstet til ukendelighed. Kan de to sager mon bindes sammen?
Rizzoli og Isles kommer på lidt af en opgave under opklaringen af de to forbrydelser. Efterforskningen afslører hidtil ukendte rædsler og store hemmeligheder kommer for dagen. Og for Isles kommer sagen rigtig tæt på, da den pludselig berører hende på et personligt plan og trækker tråde ind i hendes eget privatliv.
Forfatteren Tess Gerritsen er uddannet læge, hvilket krimien i den grad bærer præg af med de meget detaljerede beskrivelser af obduktioner og anatomiske forhold. Efter min smag er beskrivelserne for detaljerede. Hun går alt for tæt på. Jeg har ikke det store behov for i detaljer at kende fremgangsmåden ved fx en obduktion og for at få processen malende beskrevet. Slet ikke under læsningen af en krimi, som vel må anses for at være hyggelæsning. Det var straks noget andet, hvis der havde været tale om en fagbog.
Synderen er rig på både spænding og dramatik, men alligevel er der også blevet levnet plads til både romantik og parforholdskriser. Både hovedpersonerne og plottet fremstår troværdige. Enderne bliver godt bundet sammen i sidste ende, og der er ingen ubesvarede spørgsmål. Alligevel synes jeg ikke, at bogen kan måle sig med de mange andre udenlandske krimier, som er på markedet netop nu.
Bedømmelse
Karakter