0 kommentarer

Dobbeltgængeren af Tess Gerritsen

af d. 1. december 2017
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

374

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7677-864-4

Originaltitel

Body double
oversætter: Anne Mette Poulsen

Udgave

1. udgave

 

En ny pige i klassen, Alice, som er udsat for mobning, bliver glad, da hun en dag bliver inviteret med hjem til en klassekammerat – som imidlertid ikke er så venlig, som han lader. Han har inviteret hende med hjem, fordi hun skal være hans næste eksperiment – han vil undersøge, hvor længe det varer før et menneske bliver til et skelet – og han efterlader hende i en grav i skoven.

Retsmediciner Maura Isles kommer en aften hjem fra en ferie i Paris, og nærmer sig sin lejlighed – hvor der er stor opstandelse. I en bil udenfor lejligheden sidder en kvinde, dræbt af et skud – kvinden er Mauras dobbeltgænger. Klart nok tror Rizzoli og Frost, at det er Maura i bilen – og snart dukker den tanke op, at skuddet måske var tiltænkt Maura?

Kvinden i bilen hedder Anna, hun har for nylig skiftet identitet og adresse – hvad fik hende til det? Maura beslutter at følge hendes spor op til drabstidspunktet, og snart finder hun ud af skræmmende ting bl.a. om sin mor, som sidder i fængsel for drab på to kvinder. Besøget i fængslet er en foruroligende oplevelse, som slutter med en trussel mod Maura.

Ballard, en betjent, som har kendt og hjulpet Anna, er en af de personer, Maura opsøger for at finde ud af mest muligt om Anna. De fatter sympati for hinanden – men er det Maura eller Anna han ser og viser interesse for?

Sideløbende følger vi Matte, en nygift, højgravid kvinde, hvis mand allerede er træt af hende og afskyr hendes gravide krop. Manden går mere op i smarte biler og prestige. En dag forsvinder Matte …

Der er naturligvis en rød tråd i historien, som man godt delvis kunne regne ud efter at have læst indledningen. Alligevel er der overraskelser undervejs, f.eks. hvem der dræbte Anna – og hvorfor.
Der er dramatik og spænding i bogen, som heldigvis ikke er helt så blodig som de to andre, jeg har læst af samme forfatter (Kirurgen og Dø igen). Tess Gerritsen er læge og har forudsætningerne for at beskrive menneskekroppens anatomi – hvilket hun gør brug af i bøgerne, uden at det af den grund bliver for meget. Tværtimod gør det historien mere autentisk. Det er en letlæst bog, spændende, men uden de helt store overraskelser.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter