0 kommentarer

Suttemusens skæve tænder af Gitte Schou Hansen

af d. 15. oktober 2021
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2020

ISBN

978-87-92464-22-4

Originaltitel

Suttemusens skæve tænder

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Suttemusens skæve tænder” er en illustreret børnebog, der henvender sig til de yngste børn i børnehaven, den alder, hvor børnene skal lære ikke at bruge sut mere.

Bogens hovedperson er en mus, der i denne bog kaldes for suttemusen. Det er en mus man møder sjældent her i verden, men som den skarpsindige læser måske har observeret, er der tale om en mus, der kun spiser sutter og ikke almindelig musemad som pølse, ost eller nødder.

Suttemusen er kræsen, den vil kun have gamle og slidte sutter, der er godt møre, ikke nye sutter af den slags, som babyerne og meget små børn har.

Suttemusen er et dyr, der kommer på besøg hos børnene om natten og tager en bid eller to af børnenes sutter mens de sover – og så smutter den igen når den har ødelagt sutterne. Når børnene vågner om morgenen bliver de kede af det fordi deres sutter er ødelagte så man ikke kan bruge dem mere.  De voksne synes det er fint sutterne er ødelagte nu hvor børnene alligevel skal vænne sig til ikke at bruge sut mere – og børnene har det naturligvis helt omvendt.

Suttemusen er også et dyr, der gemmer sig alle steder for at kunne spise af sutterne når børnene ikke opdager det – og så slår den suttemus-prutter der stinker når den har spist for mange suttebidder. Suttemusen er ligeledes et dyr, der godt må have skæve tænder af alle de sutter den gumler, men børnene skal jo netop holde op med at bruge sut da det ikke er godt for børnene at få skæve tænder. Børnene skal netop lære at smide deres sutter i skraldespanden eller hænge dem på et suttetræ i stedet for at tygge på dem.

”Suttemusens skæve tænder” er en oplagt bog at læse for dem, der har mindre børn, som skal lære ikke at bruge sut mere. Det er så at sige en lærerig og opbyggelig bog, som man nok skal forvente at læse en del gange inden barnet er helt med på at droppe sutten.

Bogen indeholder fine illustrationer og er en sød og fin lille bog, der sagtens kan tåle både at blive læst og genlæst. Fin bog, der godt kan anbefales til andre, der har mindre børn.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter