0 kommentarer

Mars er for tabere af Lars Bukdahl

af d. 21. oktober 2016
Info
 
Sideantal

51

Udgivet

2004

ISBN

87-7996-054-5

Udgave

Illustreret af: Morten Viogt

 

Billy Bob Malone er elev på Nasas super hemmelige OG usynlige astronautskole. Hver morgen skal han forcere 3400-og-nogle trin for at komme op til undervisningslokalerne. Også i dag.

“Billy Bob var morgensur helt ned i tæerne. Ikke af nogen særlig grund. Ud over at det var mandag og at klokken var tyve minutter i otte. Og ja okay, så havde han haft et mareridt, som han ikke kunne huske andet af end slutningen. Det var noget med nogle gruelige, nærmest elektriske kløer, der greb om hans hals og langsomt, ganske langsomt pressede alt liv ud af ham. I samme øjeblik havde hans flyvende vækkeur leveret en mavepumper af karat. Sådan to sæt elektriske kløer, der tager kvælertag, er ikke ligefrem det muntreste videoklip at have kørende for sit indre blik en mandag morgen klokken tyve minutter i otte på trin nr. 1500-og-åndssvag, vel?”

Det viser sig hurtigt, at netop den dag, bliver alt andet end behagelig for Billy Bob. Som om mareridtet, det flyvende vækkeur og trinene ikke var nok, så kommer Billy Bob da også lige til at melde sig som frivillig til at nedlægge den gigantiske kat, der pludselig har indtaget jordens nære verdensrum og ser ud til at have i sinde at labbe hele mælkevejen i sig. Sikke en kattepine!

Jeg elsker sproget i Mars er for tabere. Det er sprudlenede, fyldt med billeder og selvopfundne ord. Men det er også netop dette, der får en pæn portion af ungerne til at stå af og give udtryk for, at de overhovedet ikke forstå, hvad bogen handler om. Men…..hvis man leger dansklærer eller ivrig læser for et øjeblik og tvinger dem til at sætte flere ord på deres læseoplevelse, går det op for dem, at bogen måske ikke var så mærkelig endda.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter