0 kommentarer

Straf af Håkan Nesser & Paula Polanski

af d. 17. november 2015
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7146-279-1

Originaltitel

Straff

Udgave

1. udgave

 

“Hvad er det for et partitur, jeg er havnet i? Stakler i kørestole, der stiller ubegribelige krav til mig, og kvinder der vil tage livet af sig for øjnene af mig? Er det rimeligt?”

Forfatteren Max Schmeling er højst ufrivilligt blevet inddraget som hjælper for en uhelbredeligt syg skolekammerat, der for fyrre år siden reddede liv hele to gange og nu mener sig berettiget til en gentjeneste. Hvad tjenesten præcis går ud på, står endnu ikke ganske klart – først må Max tygge sig igennem hele Tibor Schittkowskis møjsommeligt nedskrevne levnedsforløb.

Undervejs i Tibors beretning gemmer sig et brutalt mord. Til sin fornøjelse opdager Max også, at hans gamle flamme, den smukke Kristiana Henkel, er en del af historien, og så bliver det jo pludseligt ulige meget sjovere at hjælpe den sære snegl, Tibor.

Jo mere Max involveres i sagen, jo mindre forstår han. At det ligefrem skulle være farligt for ham at medvirke, har han vel ikke mistanke om. Men hvem ved… En dag er en kvinde ved at hoppe ud fra en bro med et anker om halsen, lige for næsen af ham, men har hun noget med det hele at gøre?

Altid fremragende Håkan Nesser har skrevet en spændende og drillesyg thriller, der holder læseren fanget til sidste punktum. I sin tid var Nesser en beåndet krimiforfatter med Van Veeteren-serien og senere Barbarotti-bøgerne, men efter at han har taget hul på en serie enkeltstående historier, er han kun blevet bedre og bedre.

”Straf” foregår som altid i den fiktive, nederlandske by Maardam, så trofaste læsere vil trods alt opleve genkendelsens glæde, selv om persongalleriet er nyt. Blandt andet møder vi Paula Polanski, der en af bogens nøglepersoner, men også står angivet som Nessers medforfatter. God fornøjelse med at opklare dét mysterium.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter