NYESTE
Født:
1950, Sverige
Hjemmeside:
http://www.nesser.se
Fotograf:
Lena Koller

Håkan Nesser

Født i Kumla, Sverige. Flyttede til Greenwich Village, New York, USA i 2006.
Uddannet lærer. Fuldtidsforfatter fra 1998.

Han har bl.a. skrevet 10 bøger om kommisær van Veeteren fra Maardam og 5 om Gunnar Barbarotti fra Kymlinge. Hans bøger har modtaget mange priser, bl.a. Glasnøglen for bedste nordiske krimi for bogen Carambole.

Bibliografi

1988  Koreografen*

1993  Det grovmaskede net

1994  Borkmanns punkt

1995  Hjemkomsten

1996  Barins triangel (noveller)

1996  Kvinde med modermærke

1997  Kommissæren og tavsheden

1998  Kim Novak badede aldrig ved Genesaret

1998  Münsters sag

1999  Carambole

1999  Fluen og evigheden

2000  Ewa Morenos sag

2001  Svalen, katten, rosen, døden

2002  Kære Agnes (brevroman)

2002  Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla

2003  Sagen G

2004  Skyggerne og regnen

2005  Fra doktor Klimkes horisont (noveller)

2006  Menneske uden hund

2007  En helt anden historie

2008  En fortælling om hr. Roos

2009  Ormene på Carmine Street

2010  De ensomme

2011  Himlen over London

2012  Slagteren fra Lille Burma

2013  Levende og døde i Winsford

2014 Straf

2015  Elleve dage i Berlin

2016  Eugen Kallmanns øjne

2018  De venstrehåndedes forening

2019  Halvmorderen

 

Skak under vulkanen af Håkan Nesser

af Christian Møgeltoftd. 9. juni 2022
Håkan Nesser skriver to slags bøger: Gode og virkelig gode. ”Skak under vulkanen” er en af de gode, men nok lidt for sludrevorn og lidt for indviklet til læsere, der ikke allerede er fans af den svenske elegantiers særegne stil. Start i så fald med en af Nessers andre romaner. En efter en forsvinder tre […]

Eugen Kallmanns øjne af Håkan Nesser

af Christian Møgeltoftd. 7. juni 2022
Svensklærer Eugen Kallmann falder ned af en trappe i Det Tyske Hus i byen K natten mellem den 17. og den 18. maj 1995. Han brækker halsen og findes hurtigt efter af sin ekstremt velbegavede elev Charlie; det uduelige politi henlægger sagen som et hændeligt uheld. Et halvt år tidligere er en anden svensklærer, Leon […]

Skak under vulkanen af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 12. december 2021
Den første person vi møder, er Franz J. Lunde, der skriver på en bog med titlen ‘En forfatteres sidste dage og død’ – hovedpersonen hedder John Leander Franzen og hans oplevelser minder en hel del om forfatterens egne. Franz tager rundt og læser op fra sit forfatterskab, og en aften er der en kvinde i […]

Den sørgmodige buschauffør fra Alster af Håkan Nesser

af Christian Møgeltoftd. 5. oktober 2021
Håkan Nesser er en tilstand, en stemning, et finurligt svinkeærinde i en stringent hverdag. Han er godt selskab, der gør dig lidt gladere og lidt klogere, uanset hvilken af hans bøger du har fat i. Efter ti krimier med den skarpsindige kommissær van Veeteren fra Maardam har Nesser skrevet en række enkeltstående romaner og er […]

Den sørgmodige buschauffør fra Alster af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 13. november 2020
En dag kommer Alvin Runge ind på Eva Backmans kontor – han har modtaget trusselsbreve, underskrevet ‘Nemesis’ og en enkelt truende opringning. Alvin var buschauffør – den 22. marts 2007 kørte han en bus, der forulykkede og 16 unge mennesker og en forælder omkom i ulykken. Nu får han dødstrusler – den 22. marts 2013 […]

Elleve dage i Berlin af Håkan Nesser

af Christian Møgeltoftd. 26. februar 2020
“Elleve dage i Berlin” er en aparte bog; magisk og kærlig, ret eventyrlig og en lille smule fjollet. Forestil dig en fortælling af Astrid Lindgren skrevet for voksne, der savner deres barndom. Ingen tvivl om, at bogen er en hyldest fra den gamle krimisnedker og historiefortæller Håkan Nesser til hans elskede landsmandinde. Hun er citeret […]