0 kommentarer

Mand og dreng af Tony Parsons

af d. 14. september 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

328

Udgivet

2002

ISBN

87-987650-8-6

Originaltitel

Man and boy

 

Harry er en succesfuld tv-producer tæt på de 30. Han er lykkelig gift med Gina, og sammen har de sønnen Pat på 4 år. Alt er idyl og harmoni, indtil Gina finder ud af, at Harry har været i seng med en producerassistent. Uden et øjebliks tøven forlader hun ham, for efter hendes mening er man en gang utro, altid utro. Gina tager til Japan for at opfylde en gamle drøm om at blive tolk, og hun efterlader Pat hos Harry, indtil hun er blevet etableret.

Så Harry står pludselig alene med sin nye MGF’er; en 4-årig søn han godt nok elsker, men ikke har spor forstand på at passe; og oveni det bliver han fyret fra sit job på tv-stationen.

Harry udvikler sig undervejs i historien fra at være sin fars søn til selv at blive en mand, og som kvinde var det underholdende og interessant at læse, de overvejelser han gør sig om sit forhold til faderen og manderollen generelt, samt naturligvis hans overvejelser over bruddet med Gina.

“Det er det værste ved at gå fra hinanden, tænkte jeg, da jeg slukkede hans lampe. Det får børn til at skjule deres hjerte. Det lærer dem at gå frem og tilbage mellem forskellige verdener. Det gør dem til små diplomater alle sammen. Det er den største tragedie af alle. Skilsmisse gør ethvert barn til en halv liter skummet Henry Kissinger.”

Det hele holdes dog på et uforpligtende niveau, og de dybe krads i identiteten bliver det ikke til. Til gengæld er det ofte morsomt, og Tony Parsons lægger sig fint op ad chick-litteraturen – blot for mænd i stedet for.

“Mand og dreng” er blevet filmatiseret til tv, og har man lyst til at læse en vældig sød, omend ikke særlig dyb historie, så er Parsons roman et godt bud på et par timers underholdning i sofaen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter