0 kommentarer

Stjernernes bog 1: Troldmanden Qadehar af Erik L’Homme

af d. 20. januar 2007
Info
 
Sideantal

260

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22643-9, 978-87-11-22643-8

Originaltitel

Le Livre des étoiles 1: Qadehar le sorcier

 

Landet Ys, som denne historie foregår i, findes ikke længere på noget kort. For 800 århundreder siden havde det været en del af den franske kyst, men under et uvejr rev det sig løs og kom i drift. Da det senere blev skubbet på plads, var der sket en forandring. Landet var endt mellem Den Visse Verden, vores verden som det før havde tilhørt, og Den Uvisse Verden, et farefuldt og mystisk land.

Den 12-årige Guillemot er godt træt af at være lille. Dette kombineret med en trang til at rode sig ind i ubehagelige situationer, fører ham nemlig tit i problemer. Da han kom en lille 6. klasses elev til hjælp, som blev terroriseret af en bande, medførte det, at de i stedet kom på nakken af ham. Gruppelederen for banden, Agathe, er Guillemots værste fjende og hadet bliver ikke mindre den dag hun sammen med banden får fat i ham og stjæler en medaljon fra ham, som han har arvet efter sin far.

Alt ændres dog for Guillemot, efter han ved fest overværer en troldmand bruge magi. Hele selskabet chokeres, da Guillemot pludselig svæver bevidstløs henover buffeten med det hvide vendt ud af øjnene. Han kommer til sig selv, rundt på gulvet over oplevelsen og må blive i sin seng nogle dage. Det er fra sit sengeleje, han pludselig hører trin fra etagen nedenfor og han stivner af skræk.


“Mor? Er det dig?”
Guillemots hjerte begynder at slå hastigere. Der foregik noget underligt. Han spidsede ører. Ikke en lyd kom op fra stueetagen. Trappen begyndte at knirke igen.
“Mor?”
Intet svar. Guillemot begyndte at blive urolig. Han hoppede ud af sengen. Uden at give sig tid til at skifte tøj løb han hen til vægskabet i sin himmelblå pyjamas. Der tog han øvelseskården, som han brugte, når han trænede de fægtestød, han havde lært i skolen, Så stillede han sig bag døren ud til korridoren. Håndtaget bevægede sig langsomt: nogen var på vej ind!

(side 39)

Det viser sig senere, at Guillemot har haft en reaktion over for magi, også kaldt Tarquin-effekten, hvilket har fået den kendte Troldmand Qadehar til at tilbyde ham en læreplads. Det sætter Guillemot i syv sind, da han altid har drømt om at blive ridder, men efter megen overvejelse takker han ja, og hans oplæring kan begynde. Det bliver et slid, men det åbner også op for en fremmed verden med magi og mystik, som hidtil har været skjult for ham.

Da Agathe kort efter bortføres til Den Uvisse Verden, beslutter den unge troldmandslærling sig for at tage dertil for at redde hende og han får uventet følgeskab af sine bedste venner. Guillemot får hårdt brug for sin lærdom, men må snart erfare at han endnu ikke har helt styr på det.

Bogen er den første i trilogien ”Stjernernes bog” og den fortjener stor ros. Det er lang tid siden jeg har læst en fantasy bog, hvor handlingen i den grad har fanget mig igennem hele bogen. Personskildringerne er meget troværdige og miljøskildringerne helt i top. Bagerst i bogen finder man Guillemots notesbog med forklaringer på ord og begreber. En fremragende start på en serie, som tegner til at blive rigtig god.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter