0 kommentarer

Agent Engel – Scenen er sat af Annie Dalton

af d. 20. januar 2007
Info
 
Sideantal

168

Udgivet

2006

ISBN

978-87-626-0230-4

Originaltitel

Losing the plot

 

Englen Mel er hårdt ramt af hjemve i denne anden del af “Agent Engel”. Hun har ellers lige fået sit englelegitimationskort, efter at hun i første del fik overstået sine eksaminer, endda med udmærkelse. Den ellers så festglade pige vil ikke engang med sine venner, Reuben og Lola, ud at fejre det. I stedet har hun lagt al sin energi i at arbejde for bureauet, hvor hun tager englevagter og hjælper mennesker, der har behov for englenes støtte.

”Nyfødte får ofte noget af et chok, når de kommer til Jorden, så bureauet omgiver dem med hyggelige englevibrationer, mens de vænner sig til det. Det er ligesom guldfisk. Dem smider man jo heller ikke bare direkte i koldt vand fra hanen, vel? Man sørger for at tilpasse dem gradvist til deres nye omgivelser.

Lille Jordan lå i en kuvøse, der var sluttet til en bippende højteknologisk maskine. Hans mor sad og holdt hans lillebitte hånd gennem hullet i kuvøsen. Jeg tror, at det var hende, der havde bedt os om hjælp.”
(side 12-13)

Da der opstår problemer på jorden, beder Ærkeenglen Michael, som både er rektor af skolen og en stor kanon ved bureauet, de tre om hjælp. De bliver sendt ned på jorden, i en tid som er præget af ustabilitet. Stedet er London i året 1579. Deres indsats er ret afgørende for såfremt de ikke finder frem til fejlen vil oppositionen få frit spil. Mel har fået meget respekt for oppositionens agenter, efter hendes tidligere møde med en af slagsen i den første bog.

De tre venner får nok at se til på jorden, da de hver især bliver tilknyttet en person, som de skal holde øje med. Den ene og umiddelbart mest mystiske i “trioen” er den unge Chance. Han holder af at skrive og hans trang til at fortælle historier, får ham til at fremstå som noget af en løgnhals. Pigen i “trioen” er Cat, der arbejder på et værtshus, hvor hun serverer. Den tredje person er Nick Ducket, som passer fint til beskrivelsen charme, selvtillid og lækkert hår. Han er i sandhed pigernes ven. Både Mel og Lola falder på halen for ham og chokeres, da Nick viser en helt anden side af sig selv.

Det hele er nær ved at få en brat ende for en af hovedpersonerne, da en af dem de møder i London viser sig at være en agent udsendt af oppositionen. Disse agenter har nemlig udviklet en evne til at antage den form, som de har lyst til, og derfor kan det være svært for englene at gennemskue dem.

Inden bogen slutter, tager det hele en ny drejning, som jeg i hvert fald ikke lige havde forudset, men som for mig satte kronen på værket. Endnu engang må jeg sige, at jeg var særdeles godt underholdt, og jeg synes denne anden del i serien bød på en god gang spænding. Det er genialt, at handlingen foregår i forskellige historiske perioder, da det giver det hele lidt ekstra krydderi. Ligeledes appellerer det til mig, at man kan følge en udvikling hos hovedpersonen, der går fra at virke ret overfladisk til i denne del at rumme flere menneskelige kvaliteter.

Kan læses fra cirka 10 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter