0 kommentarer

State of Terror af Hillary Rodham Clinton og Louise Penny

af d. 20. januar 2022
Info
 
Sideantal

486

Udgivet

2021

ISBN

978-1529079708

Originaltitel

State of Terror

Udgave

1

 

Det er tiden efter præsident Dunn (ligner Trump) den nye administration med præsident Douglas Williams, har bedt Ellen Adams om at være udenrigsminister. Ellen havde et stort nyheds imperie som hun har overgivet til sin datter, Kathrine.

Ellen havde i avisartikler skrevet meget negativt om Williams, men hun tog imod det meget overraskende tilbud. Hun er overbevist at præsidenten vil underarbejde hende og få hende til at se så tåbelig ud at han må fyre hende. Hendes første mission til Syd Korea blev en stor fiasko, men da hun ankom i mudrede sko lige fra den demilitariserede zone til præsidentens første tale til Kongressen bliver hendes  “beskidte arbejdstøj”; ikke gjort til  grin men udlagt at hun arbejder hårdt for at rette op på det kaos den tidligere administration havde efterladt til USA og verden,

Hovedpersonen er Ellen sammen hendes fortrolige barndoms ven, Betsy. Men vi følger også Gil, Ellen’s søn, de kan ikke sammen. Han er journalist og har arbejdet meget i Pakistan med Ananista, som nu arbejder i udenrigsministeriet i Washington. Han var gidsel men undgik halshugning ved at flygte.

Bogen fortsætter i et hæsblæsende tempo med terrorist angreb på busser i London og Paris; terrorister med atombomber, skjult hvor? En våbenhandler og terrorist, Shah, som Dunn gik sat på fri fod, han er forsvundet. Statsoverhoveder som er ligeglade med rigtigt og forkert. Ayatoler som fortæller historier.

Lige før den første bus sprang i luften modtog Ananista en anonym meddelse; da hun opdager betydningen vil ingen høre på hende. Men hun kommer igennem til Ellen så de løber imod uret for at undgå at den næste også springer i luften.

Det er en bog som  er meget spændende, fortæller om magtkampe mellem hvad der skulle være kolleger, hvordan kyniske politiske ledere i virkeligheden er forfærdelige tyranner, som kun er ude efter personlig gevinst; korruption. Vi møder ledere fra Iran, Pakistan, Rusland, den tidligere præsident Dunn, præsident Williams; folkets bedste, hvad er rigtigt, retfærdigt har de aldrig hørt om. Sandheder er meget subjektivt.

Bogen stiller spørgsmålet, kunne et kup ske i USA? Svaret er ja; som bevist med stormen af Capitol.

2 citater:

 Ellen var vant til at man underestimerede hende. Små mænd ser ofte ned på en dygtig middelaldrende kvinde (side 90).

Sig sandheden. Vi kan klare sandheden .Stop løgnene som gør folk bange (side483)

I udkanten af bogen hører vi om vennerne fra landsbyen, Three Pines.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter