0 kommentarer

Spørge Jørgen af Kamma Julie Laurents

af d. 15. september 2011
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

1944

ISBN

87-00-32366-7, 978-87-00-32366-7

 

En klassiker er helt klart “Spørge Jørgen” af Kamma Laurents. Denne fantastiske bog indeholder ikke kun smukke billeder, tegnet af Storm P, men også en sjov historie alle forældre og dem, der er tæt på børn, vil kunne nikke genkendende til.

”Spørge Jørgen” er, som titlen fortæller, om en dreng der sætter spørgsmål ved alt. Han spørger om alt, lige fra “Hvorfor har en loppe ingen bukser?”, “Hvorfor kan min støvle ikke tale” eller “Hvorfor bliver en kylling ikke malket”. Han spørger hele dagen og driver sine forælder til vanvid, med alt hans spørgen og til sidst får faren nok. Jørgen får en røvfuld og bliver smidt i seng. Og mens Jørgen ligger i sin seng kommer der selvfølgelig igen et spørgsmål fra ham, “Hvorfor har jeg dog så ondt i numsen? Jeg skal aldrig spørge fjollet mere “!

Selvom bogen er over 60 år gammel kan man stadig læse den igen og igen. Nogle vil nok mene at den er politisk ukorrekt, fordi Jørgen får en røvfuld til sidst. Men hvis man er træt af alle de politisk korrekte og pædagogiske bøger der er på markedet, er det her en klassiker, der er værd at læse. Den får både voksne og børn til at grine, på grund af de fjollede ting Jørgen spørger om.

*
Denne anmeldelse er et bidrag til Bogrummet.dks sommerkonkurrence 2011.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter