0 kommentarer

Kristin Harmel af The Sweetness of Forgetting

af d. 10. august 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

465

Udgivet

2013

 

Hope føler at livet har svigtet hende: hendes mand har smidt hende ud af det hjem hun havde skabt for dem og erstattet hende med en yngre model; så hun er flyttet hjem til sin bedstemor Rose da hendes mor er død af kræft. Hope er den ansvarlige forælder til datteren Annie som er teenager og mester i manipulation og humørsvingniger. Hope blev aldrig jurist for hun blev gravid og faldt fra studierne. Det fortælles at Rose kom fra Spanien og var katolsk; hun blev gift med Ted som var amerikansk soldat under 2. verdenskrig og hvor er hun heldig at han tog hende med sig. I de sidste 50 år har Rose drevet et konditori ligesom hendes famile i hjemlandet.

Hope føler at kondtoriet er hendes barndomshjem da hendes mor Josefine havde travlt med andre ting end at opdrage sin datter, der var ingen far. Rose er blevet gammel og magter ikke at drive forretningen, har gæld til banken som meget gerne ser at de lukker.

Rose er blevet dement; taler om mennesker som Hope og Annie ikke kender. Hope har ikke overskud til at tage sig af hende og får hende på plejehjem. Men i et klart øjeblik forlanger Rose at Hope skal tage til Paris og finde familen Picard og hendes bror Allain. Gavin er altmuligmand som hjælper Hope, han er jøde og mener at Picard er et almindeligt navn blandt franske jøder. Han finder ud af hvor Hope skal henvende sig i Paris for at finde ud ad hvad der skete med familien Picard, far læge, mor polsk bager og konditor, der var 6 børn i familien: 3 søstre og 3 brødre. Selvom Hope mener at det er noget sludder, så rejser hun til Paris og finder sandheden og en famile hun aldrig havde kendt. Resten må du selv læse.

Dette er en historie om familiedramaer og tragedier, stor kærlighed. Hemmligheder som ikke blev fortalt. Rose og Ted træffer nogle beslutninger som de tror vil hjælpe deres datter. Men kan man virkelig leve et liv på andre premisser end dem man var opvokset i? kan man fraskrive sin religion og kultur? eller skaber det en afstand hvor alt det der tidligere var vigtigt bliver fortrængt og undertrykt, det må ikke komme frem i lyset. Rose har altid følt at der lå en forbandelse over hende (hun overlevede men mistede sin familie og sin elskede), denne forbandelse blev også Josefine’s lod, og nu Hope’s (menneskelig ustabilitet). Krigens grusomheder som har splittet familien og venner og dræbt de fleste. Men bogen er også optimiske og ender med fornemmelsen at nu vil det blive bedre for Hope med nye muligheder.

Let læst på engelsk. Bogen var svær at lægge fra mig. Hvis man er til madlavning/ bagning så er der en masse opskrifter på konditorivarer – men det er nu ikke min livret derfor får den kun 4 stjerner.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter